Pernille Sørensen:

– Jeg tror han er med oss

Hun savner fortsatt faren sin hver eneste dag. Men Pernille Sørensen tror han følger med på henne – om det så er fra baksiden av en runetromme i et speilvendt univers.

PERNILLE SØRENSEN OM DEN NYE SVEISEN: – At fem centimeter lengre hår i nakken skulle skape så mye kok i innboksen, var ikke jeg forberedt på, sier Pernille Sørensen. FOTO: Yvonne Wilhelmsen
PERNILLE SØRENSEN OM DEN NYE SVEISEN: – At fem centimeter lengre hår i nakken skulle skape så mye kok i innboksen, var ikke jeg forberedt på, sier Pernille Sørensen. FOTO: Yvonne Wilhelmsen Vis mer
Publisert

Hva er ditt livs største tap, nederlag eller sorg, spurte vi komikeren på tampen av intervjuet. Det var da stemmen brast.

– Mitt livs største tap er da jeg mistet pappaen min. Jeg tenker på ham kjempe­ofte, og skulle ønske han var i ­livet mitt. Både som rådgiver og morfar til mine barn. Det er noe med det å ha noen som har kjent deg hele livet. Pappa har kjent meg hele livet, det er bare han som kjenner meg akkurat sånn. Han savner jeg skikkelig.

Pernille Sørensen tørker vekk tårene med én hånd i hvert øye før hun fortsetter.

– Men sånn er livet noen ganger. Det tar uforutsette ­vendinger. Det er rart det der med døden. Man vet jo at den vil komme en gang, men det er umulig å forberede seg på hva den egentlig innebærer. Heldigvis, får man nesten si.

Vi skulle ha møttes utendørs ved Bogstad gård i utkanten av Oslo, ikke langt unna der Pernille bor med komikerektemannen Dagfinn Lyngbø og de to sønnene.

Å bli koronasmittet som fast lagleder i NRKs satire suksess «Nytt på Nytt» måtte helst unngås, men værmeldingen meldte regn, og nå sitter vi med komikeren på en skjerm foran oss i stedet. Brilleinnfatningen er svart og stram, ullgenseren myk og i alle regnbuens pastellfarger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer