Thea Steen

- Jeg tror sorgen alltid vil være en del av livet mitt

Skribent Thea Steens mor om tapet av datteren.

THEA STEEN: I 2016 gikk Tove Steens datter Thea Steen bort, etter å ha kjempet mot kreften i 16 måneder. FOTO: Privat
THEA STEEN: I 2016 gikk Tove Steens datter Thea Steen bort, etter å ha kjempet mot kreften i 16 måneder. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

Sommeren 2016 kom den triste beskjeden om at skribent og journalist Thea Steen hadde gått bort. Hun ble bare 26 år. Denne saken ble først publisert i 2019.

Siden mars 2015 hadde Stavanger-jenta oppdatert leserne sine på sin private blogg om livmorhalskreft-diagnosen, som til slutt frarøvet henne livet. Hun gikk bort 17. juli 2016.

Thea Steen sto i bresjen for Kreftforeningens «Sjekk-deg»-kampanje, som skal motivere unge kvinner til å ta celleprøve for å unngå livmorhalskreft. En kampanje som etter Theas død fremdeles er aktiv i hennes navn.

For Tove Steen, Theas mor, har naturlig nok tiden etter datterens død vært tung, men likevel har hun funnet trøst i arbeidet med Thea Steens minnefond.

- Tiden har gått greit. Jeg har mye meningsfullt å drive med: jobb, Thea Steens minnefond, familie, gode vennskap. Men det er et annerledes liv nå, enn før. Litt færre farger, på en måte. Som sordin på en trompet, sier hun til KK, og forklarer begrepet sordin:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer