Selvskading

- Jeg turte ikke å vise følelser, jeg klarte ikke å gråte eller å bli sint. Istedenfor fant jeg noe å skade meg med

«Cecilie» sto på kanten av et stup to ganger, men hun ville jo ikke dø. Selvskadingen ble hennes måte å overleve på, før hun etter mange år fant en sunn måte å takle de innvendige smertene på.

SELVSKADING: For «Cecilie» ble selvskadingen en måte å overleve på, før hun etter mange år fant en sunn måte å takle de innvendige smertene på. (Dette er et illustrasjonsbilde)  Foto: Shutterstock / champ_nitirak
SELVSKADING: For «Cecilie» ble selvskadingen en måte å overleve på, før hun etter mange år fant en sunn måte å takle de innvendige smertene på. (Dette er et illustrasjonsbilde) Foto: Shutterstock / champ_nitirak Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Cecilie» (32) var 14 år gammel da hun begynte å skade seg selv – hun følte seg usynlig både hjemme og på skolen. Hun var en stille og beskjeden jente, og mobberne så henne som et lett offer. (Psst: Selvskading rammer mer enn 10 prosent av unge norske jenter!)

– Jeg turte ikke å vise følelser, jeg klarte ikke å gråte eller å bli sint. Istedenfor begynte jeg å lete etter noe å skade meg med. Jeg fant en tapetkniv hjemme, og denne kniven ble min bestevenn i mange år. Jeg hadde den med meg overalt.

Den 14 år gamle jenta begynte å kutte seg på håndleddet, som et slags rop om hjelp. Hun ville at menneskene rundt henne skulle forstå at hun hadde det vondt, men da de spurte, turte hun ikke å innrømme den egentlige grunnen.

– Jeg begynte å skade meg mer i skjul, og etter hvert gjorde jeg det opptil flere ganger om dagen. Det ble min redning i hverdagen, samtidig som det var min måte å straffe meg selv på.

KK.no gjør oppmerksom på at «Cecilie» ønsker å være anonym på grunn av ekssamboeren.

LES OGSÅ: June ble voldtatt to ganger: - Jeg har vært så langt nede at jeg har lurt på om livet var verdt å leve

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer