Aldersforskjell

- Jeg valgte bort drømmen om barn

Kitt ble forelsket i en mann som var 10 år eldre, mens Pernille falt for en som var 10 år yngre. Hva gjør du når spørsmålet om barn kommer opp?

VILLE HAR FLERE BARN: Kitt Schröder (41) og Mikael Haislund (51) har til sammen tre barn, på 13, 20 og 22 år, fra tidligere forhold. Men da de møttes, ønsket Kitt seg minst ett til.  Foto: Sif Meincke
VILLE HAR FLERE BARN: Kitt Schröder (41) og Mikael Haislund (51) har til sammen tre barn, på 13, 20 og 22 år, fra tidligere forhold. Men da de møttes, ønsket Kitt seg minst ett til. Foto: Sif Meincke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da Kitt (41) møtte Mikael (51), drømte hun om flere barn, mens han hadde to barn som var på vei ut av redet, og ønsket seg ikke flere. Kitt og Mikael var begge nyskilt da de møtte hverandre og ble stormforelsket.

– Mikael hadde en helt spesiell ro over seg. Jeg merket raskt at han var helt på plass i seg selv, trygg på valgene og meningene sine, og ikke forandret seg for å «passe inn» i mine forestillinger om hvordan en mann skal være. Og det synes jeg er utrolig tiltrekkende, forteller Kitt Schröder.

Mens Mikael var rolig, var Kitt i full sving fra morgen til kveld, så Mikael måtte, ifølge ham selv, «stå tidlig opp» hvis han ville holde tritt med sine nye, ti år yngre utkårede.

LES OGSÅ: Man forelsker seg ikke i et tall

– Jeg merket raskt at jeg måtte stramme meg opp hvis jeg skulle klare å holde samme energinivå som henne. Helt fra starten av gjorde jeg derfor mitt beste for å holde meg fysisk på topp, slik at alderen ikke ble for tydelig, sier han og ler.

Men dette med aldersforskjellen var det først og fremst han som tenkte på.

– Fra begynnelsen av var han opptatt av hvordan vi kom til å ha det når han ble 60 og kroppen begynte å forfalle – mens jeg «bare» kom til å være 50. Men jeg er ikke bekymret, for intellektuelt og fysisk merker vi ingen forskjell. Men vi har gjort noen justeringer når det gjelder måten vi er i et forhold på.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer