Line Hoffmeyer Lauridsen:

- Jeg var alene da mitt hjerte stoppet, og jeg var alene da jeg ble lagt til å sove før de skiftet ut hjertet mitt

Hjertesyke Line Hoffmeyer Lauridsen sier til KK at hun håper hun har 20 gode år igjen å leve.

LINE HOFFMEYER LAURIDSEN: 25-åringen fra Nordjylland i Danmark var bare en liten baby da hun ble hjertesyk, og legene trodde at hun ikke kom til å overleve. I 2012 gjennomgikk hun en hjertetransplantasjon. Til tross for dystre utsikter holder hun livsmotet oppe. FOTO: Privat
LINE HOFFMEYER LAURIDSEN: 25-åringen fra Nordjylland i Danmark var bare en liten baby da hun ble hjertesyk, og legene trodde at hun ikke kom til å overleve. I 2012 gjennomgikk hun en hjertetransplantasjon. Til tross for dystre utsikter holder hun livsmotet oppe. FOTO: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På bloggen Linedansen.dk deler danske Line Hoffmeyer Lauridsen (25) stort og smått fra sitt liv som student ved Københavns Universitet hvor hun studerer til å bli lærer, hun skriver om drømmebryllupet hun skal ha med komikerkjæresten Lasse Rimmer (46) til neste år, men først og fremst deler hun tanker og erfaringer fra sitt liv som hjertesyk.

Til KK forteller Line at hun var ni måneder da legene på Aalborg Sygehus oppdaget at noe var galt.

- Legene trodde at jeg ikke kom til å overleve. Hjertet var angrepet av et virus og det hadde utvidet seg. Men jeg fikk god medisinsk behandling, som gjorde at jeg kunne leve et normalt liv i 14 år.

Lines barndom var preget av medisiner og rutinekontroller på sykehuset, men ellers levde hun et tilnærmet normalt liv som barn og tenåringer flest. Men da hun ble 14 år gikk det galt.

- Jeg ble veldig syk, og forsto ikke hvorfor jeg hadde så vondt overalt. Det var først ved den årlige kontrollen at det gikk opp for meg at det var på grunn av hjertet mitt. Pumpefunskjonen var nede på 20 til 25 prosent, og jeg var i livsfare. Legene var svært forvirret over at jeg i det hele tatt kunne være i live.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.