Anbjørg Sætre Håtun

– Jeg var alene med Anbjørg på sykehuset da hun døde

Anbjørg Sætre Håtuns søster og mor forteller for aller første gang om den overveldende sorgen.

LIVET ETTER ANBJØRG: – Å oppleve at noen dør i armene dine – det er det sterkeste jeg har vært med på. Å få si ha det til henne der, har forandret meg for alltid, forteller Anbjørg Sætre Håtun sin lillesøster, Jorunn Birgitte i et eksklusivt intervju til KK denne uken.


 Foto: Geir Dokken / All Over Press Norway
LIVET ETTER ANBJØRG: – Å oppleve at noen dør i armene dine – det er det sterkeste jeg har vært med på. Å få si ha det til henne der, har forandret meg for alltid, forteller Anbjørg Sætre Håtun sin lillesøster, Jorunn Birgitte i et eksklusivt intervju til KK denne uken. Foto: Geir Dokken / All Over Press Norway Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: - Hun er … var kjærlighet. Jeg kan ennå ikke fatte at hun er borte.

- Det er først nå jeg har begynt å forstå det. At jeg aldri skal få snakke med henne igjen. Jeg savner latteren … og kjærligheten. Varmen og klemmene, sier Anbjørgs lillesøster Jorunn Birgitte.

– Hun var en solstråle, hun var oppkalt etter min mor. Naboene kommenterte tidligere at hun aldri hadde begge føttene på jorda samtidig. Hun hadde så mye livsglede, sier mamma Anne-Kari, og ennå husker vi smilet da hun sa det, mildt, lengselsfullt og med en stille smerte i munnvikene.

Hun har grudd seg før intervjuet. Men sammen med yngstedatteren har hun funnet støtte i Anbjørgs ord. Ord som etter hennes død skulle bli deres egne, ord å klamre seg til i en sort råk av sorg. Og som i dag er hovedmotivasjonen deres for å stille til intervju.

Dette enkle, men for Anbjørg uendelig dyrekjøpte budskapet. Som nå lever videre i lille-søsterens hjerte:

– Å dele gir styrke. Å dele gir kjærlighet. Vi vil så gjerne at hennes budskap skal leve videre, sier Jorunn Birgitte med en tilstedeværelse vi kjenner igjen fra hennes søster.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer