Singel

- Jeg var blitt en huleboer

Det var først da alenemamma Tuva møtte Thomas at hun forsto hvor viktig singellivet var blitt for henne.

SINGEL MAMMA FORELSKET: Men likevel tok det tid før Tuva slapp Thomas inn i livet sitt. Foto: Privat
SINGEL MAMMA FORELSKET: Men likevel tok det tid før Tuva slapp Thomas inn i livet sitt. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Jeg hadde mine egne faste rutiner. Når Ea var i seng, satte jeg på en vaskemaskin, dro på meg joggebuksa og stupte ned i sofaen med avisen. Det var min egotid. Jeg var helt avhengig av den, sier Tuva Jorfald (36) og smiler litt.

Da Tuva ble gravid og skjønte at hun ville bli nokså alene om oppgaven, brettet hun opp ermene og gikk på med friskt mot. Det var dager da hun var så sliten at hun satt på do og gråt (mens datteren så tegnefilm).

Men for det meste fikset hun alt. Et lekk rør, morgen-logistikk, nattevåk og økonomi. Hun kjøpte båt, hund, fikk jobb i NRK, feiret nyttårsaften i L.A. sammen med Ea og skrev boken «Singel-mammas guide til å ha det ganske fint.»

LES OGSÅ: Sunt å være singel

Det sa bang

– Det får være greit, ble mitt motto. Middag foran tv-en – det får være greit. Ipad i stedet for søndagstur når vi er slitne, får være greit. Men på to felt gjaldt ikke mottoet: Kjærlig­heten til barnet og kravene til en mann. Da holdt det ikke med «greit nok».

Under researchen til boken sin var Tuva innom datingsider på nett. Og der møtte hun Thomas, nokså nysingel og en svipptur innom Tinder. De fant ut at de satt åtte kilometer fra hverandre, og hadde mye til felles.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer