Rusmisbruk

- Jeg var den venninnen du ikke vil at barna dine skal være sammen med

På få år gikk Julianna Skartland fra å være en bostedsløs narkoman uten utdanning, til å lede en av Trondheims mest eksklusive motebutikker.

GJORDE RAKETTKARRIERE: Julianna Skartland beskriver seg selv som kjerringa mot strømmen. Hun ville bevise at det er mulig å gjøre karriere - til tross for en bakgrunn som rusmisbruker. FOTO: Privat
GJORDE RAKETTKARRIERE: Julianna Skartland beskriver seg selv som kjerringa mot strømmen. Hun ville bevise at det er mulig å gjøre karriere - til tross for en bakgrunn som rusmisbruker. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

– Som tidligere rusmisbruker starter man på minus. Man må først jobbe for å bli akseptert og vise at man er lik alle andre, før man kan ta tak i det man faktisk skal jobbe med, sier Julianna Skartland (41).

På få år har hun gjort det man kan kalle en rakettkarriere innen klesbransjen. Fra å være en bostedsløs narkoman uten utdanning, endte hun opp med å lede en av Trondheims mest eksklusive motebutikker med 12 ansatte og en omsetning på 20 millioner kroner.

I dag driver hun selskapet JS Company og har lansert klesmerket Fu*k jante. Navnet er slett ikke tilfeldig valgt. Det handler om å gi blaffen i janteloven, om å reise seg igjen og aldri gi opp.

– Slagordet vårt er «Make a statement, be you». Det hele er basert på at jeg mener at alle, uansett bakgrunn, fortjener en mulighet til å vise at det finnes ressurser i dem også. Jeg er den jeg er, og det burde jeg bli akseptert for, sier hun.

Overdose under tentamen

Julianna kommer fra det hun beskriver som en fin familie, med høyt utdannede foreldre og vellykkede søsken. På papiret er det ingenting som tilsier at nettopp hun skulle havne på kjøret. Hun var bare nysgjerrig og på feil sted til feil tid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.