Nonne

– Jeg var forberedt på klosterlivet og tenker ikke så mye på hvordan livet kunne vært

Som nonne lover du å leve et liv i fattigdom, kyskhet og lydighet. Beatrice fra India var 17 år da hun tok den store avgjørelsen.

STILLHET: Nonnene tilbringer daglig flere timer alene eller i fellesskap i klosterkapellet med bønn og bibellesning. Foto: Sverre Chr. Jarild
STILLHET: Nonnene tilbringer daglig flere timer alene eller i fellesskap i klosterkapellet med bønn og bibellesning. Foto: Sverre Chr. Jarild Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Klesdrakten er enkel, det blanke, svarte håret er delvis skjult under nonnetørkleet. Rundt halsen henger et kors laget av tre. Ringen på høyre hånd viser at hun har viet livet sitt til Jesus.

– Ringen får du den dagen du avlegger klosterløftet. Jeg fikk min da jeg fortsatt bodde i India, forteller søster Beatrice (36). Bortsett fra ringen og korset bruker nonnene ikke smykker.

Vi sitter i et lite besøksrom i Høysteinane kloster i Larvik. Klosteret ligget høyt og fritt med utsikt over Larviksfjorden. Ingen støy eller larmende trafikk, bare fuglekvitter er å høre.

Søster Beatrice er en av sju indiske nonner som kom til klosteret på forsommeren i fjor. Sammen med søster Walburgis (73) fra Tyskland og søster Klara (69) fra England lever de sitt enkle klosterliv i verdens nordligste St. Klara-kloster.

– Det var en stor overgang å komme fra India og hit til Norge, men problemene har likevel vært overkommelige. Fire årstider er uvant, men spennende og vakkert. Ikke minst har vi latt oss begeistre av vinter og snø. Det var jo nytt for de fleste av oss, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer