– Jeg var hun raringen som trodde hun var en jente

I dag kaller Angelica seg for en livsnyter. Før var hun Benjamin som visste at livet kunne være alt annet enn lett å nyte.

MOTE I SENTRUM: Angelica Sophie Thorsen har gått gjennom mye - mote har alltid vært en støttespiller. Foto: Instagram @angiesophie
MOTE I SENTRUM: Angelica Sophie Thorsen har gått gjennom mye - mote har alltid vært en støttespiller. Foto: Instagram @angiesophie Vis mer
Publisert

Sørlandsjenta Angelica Sophie Thorsen (25) har rukket å gjennomgå litt av hvert. Livet har tatt henne fra Benjamin til Angelica, fra Risør til Oslo, fra servitørjobb til modellbyrå – men interessen for mote har stått støtt gjennom alt.

– Jeg tenkte: «Herregud, hvorfor kan ikke jeg være som dem»

Da Angelica var rundt fire år, begynte hun å føle på at navnet hun var født til, Benjamin, ikke passet likevel. Men rundt overgangen 90-2000-tallet var det ikke mye forståelse å finne for det å være født i feil kropp.

– Jeg likte alle jenteting, og ville være med jentene hele tiden. Jeg pleide å tenke: «Herregud, hvorfor kan jeg ikke være som dem», forteller Angelica til KK.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Moteblader og magasiner hadde en sentral plass både hjemme og i livet hennes, men det var lite snakk om det å være født i feil kropp – eller i det hele tatt om ting som var utenfor normalen. Det var ingenting å sammenligne seg med.

Angelica innrømmer at hun heller ikke visste så mye selv. Hun var klar over at det gikk an å være homofil – men ikke født i feil kropp. På det stadiet var det YouTube hun gikk til for å lære mer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer