- Jeg var kanskje pen, men jeg var ikke frisk

Lillian Müller (67) er langt mer fornøyd med seg selv i dag enn hun var i 20-årene. – Jeg ville ikke ha sex med lyset på engang.

BEDRE LIV: Lillian Müller synes livet har blitt bedre med årene, og takker livsstilen sin for det. Foto: Morten Quale
BEDRE LIV: Lillian Müller synes livet har blitt bedre med årene, og takker livsstilen sin for det. Foto: Morten Quale Vis mer
Publisert

– Jeg liker å se ung ut, men ikke til enhver pris. Jeg har så mange venner som tar botox, og da tenker jeg «Lillian, nå må du være sterk». Jeg kan vise folk at det går an å være flott selv om du er nesten 70 år, uten alt dette plastiske. Rynker er bare et tegn på at du har levd, sier Lillian Müller til KK.

Hun er kanskje Norges mest kjente Playboy-modell og har prydet både forsider og midtsider, vært kjæreste med Hugh Hefner og hatt den gjeve tittelen «Playmate of the Year». Det er nå mer enn 40 år siden, men det er lite som tilsier at denne damen i det hele tatt har passert 60. Med en smal figur og et stort hvitt smil rammet inn av røde lepper, ser hun fortsatt helt fantastisk ut, og hun synes at vi slett ikke bør la alderen begrense oss.

– Jeg husker jeg var redd for å bli eldre, jeg gruet meg til å bli 30. Det var faktisk mye enklere å bli 40, 50 og 60. Om du tenker at du er gammel vil du nok også føle deg gammel, for kroppen lytter til tankene våre. Vi bør starte hver dag med å tenke at det beste er foran oss, sier hun.

I dag handler ikke livet hennes lenger om å være perfekt eller om å tjene store penger, men om hvilken nytte hun kan gjøre for seg. Det er også mye av grunnen til hvorfor hun har valgt å skrive boken «Si JA til livet!» – en biografisk helsebok som tar for seg alle hennes såkalte hemmeligheter.

– Jeg ville dele alle mine triks som jeg vet funker i livet; både spirituelt, mentalt og fysisk. Alt jeg skriver om er ting jeg lever etter, så jeg vet at dette er noe som fungerer. Man lærer mye gjennom livet – det har tatt meg 40 år å samle all den informasjonen og kunnskapen, og jeg vil gjerne dele det med andre mennesker, forteller hun.

For Lillian har livet blitt bedre med årene, og hun er overbevist om at det er den sunne livsstilen som har reddet henne.

– Jeg er mye mer fornøyd med meg selv nå enn da jeg var i 20-årene, og jeg kunne aldri tenke meg å gå tilbake til den tiden der. Jeg var kanskje pen, men jeg var ikke frisk. Nå har jeg jo fått respekt i samfunnet. I dag er folk mer interessert i kunnskapen min, og interessert i å prate med meg, legger hun til.

- Jeg syntes ikke jeg var sexy i det hele tatt

Lillian har levd et liv som befinner seg fjernt fra den norske hverdagen. Hun levde ut drømmene sine – fikk reise verden rundt, være med i filmer og tv-show og ble omtalt som et sexsymbol. Men under det vakre ytre befant det seg en usikker jente fra Sørlandet.

En jente som, ironisk nok, aldri følte seg særlig sexy.

– Da jeg først kom til Los Angeles, var jeg så usikker på meg selv og redd for å komme i nye situasjoner og møte nye mennesker. Noen ganger turte jeg ikke møte opp til avtaler og ringte heller inn syk. Jeg syntes ikke jeg var sexy i det hele tatt. Likevel klarte jeg å bygge en karriere på utseendet mitt. Er det ikke merkelig?

– Jeg ville ikke ha sex med lyset på engang, for jeg ville ikke at andre skulle se at jeg ikke var perfekt. Jeg husker for eksempel da jeg hadde hovedrollen i musikkvideoen «Da ya think I’m sexy» til Rod Stewart, at jeg så på de andre tre jentene i videoen og syntes de var så flotte og så mye mer sexy enn meg, forteller hun.

EKSEN: Lillian og Hugh Hefner var kjærester en liten periode, og beholdt sitt gode vennskap fram til hans død i 2017. Foto: Playboy.
EKSEN: Lillian og Hugh Hefner var kjærester en liten periode, og beholdt sitt gode vennskap fram til hans død i 2017. Foto: Playboy. Vis mer

Omringet av vakre mennesker i en industri som verdsetter det ytre foran alt annet, opplevde Lillian et enormt press for å være perfekt. Hun ga etter og opererte inn silikon, men det gjorde ikke livet særlig bedre, og som 27-åring fikk hun et sammenbrudd.

– På den tiden led jeg av angst og depresjon, jeg hadde dager der jeg ikke fungerte, der jeg ikke kunne gå ut eller ta en dusj engang. Men jeg slet ikke bare psykisk, jeg hadde også anemi, lavt blodtrykk og sto i fare for å utvikle diabetes type 2. I tillegg hadde jeg begynt å få litt cellulitter og følte generelt sett at jeg hadde begynt å forfalle litt. Jeg skjønte at jeg trengte en forandring i livet mitt.

Hun kontaktet den holistiske legen Gene Stanlee, som ga henne et strengt program som skulle bli en total livsforandring – både mentalt og fysisk. Det var yoga, meditasjon, positiv tankegang, og et helt annet kosthold enn hun var vant til.

– Det ble et helt nytt liv. Allerede etter det første året merket jeg stor forandring. Jeg gikk ned 15 kilo, fikk nytt håp og ny sans for livet, cellulittene og sykdommene forsvant og alle mine redsler for å bli eldre gikk i glemmeboka. Etter hvert som årene gikk så jeg resultatene av livsstilen min både mentalt og fysisk. Da begynte jeg å tenke at «dette burde jeg skrive en bok om», sier Lillian.

LES OGSÅ: Sex kan bli bedre med årene

Fryktet at en graviditet skulle ødelegge kroppen og karrieren

USIKKER: Lillian gjorde suksess som modell, men slet med angst og usikkerhet. Foto: Bruno Bernard.
USIKKER: Lillian gjorde suksess som modell, men slet med angst og usikkerhet. Foto: Bruno Bernard. Vis mer

Jakten på evig ungdom og fysisk perfeksjon preget flere av valgene Lillian tok i 20-årene. Å få barn var slett ikke en del av planen, så da hun plutselig ble gravid, kjente hun på frykten for å bli tjukk og ødelegge karrieren sin.

Og før hun hadde rukket å fylle 35, hadde hun gjennomgått to aborter som skulle sette dype spor i henne.

– Jeg tror angsten og depresjonen hadde mye med de to abortene å gjøre. En sånn avgjørelse er noe som følger deg for resten av livet, og det har jeg grublet mye over. Men min mor la på seg 30 kilo da hun var gravid med meg og sa at en graviditet kom til å gi meg så mange arr. Det skremte livet av meg, for jeg hadde jo en karriere å tenke på, forteller Lillian.

Da hun som 38-åring ble gravid igjen bestemte hun seg for å beholde barnet. Hun fødte en datter, og det endret alt.

– For det første så opplevde jeg ikke noe av de tingene jeg hadde fryktet. Jeg la kun på meg 9 kilo, og fikk ikke ett eneste merke på kroppen.

– Men det å få barn er også det mest givende som har skjedd i livet mitt, det kan ikke sammenlignes med noen ting annet. Jeg skulle gjerne hatt flere barn – gjerne en hel ungeflokk om det hadde vært mulig. Men jeg begynte for sent.

Likevel ønsker hun ikke å bruke dagene sine på å angre på fortiden, for det er våre opplevelser og erfaringer som gjør oss til den vi er. I stedet har hun valgt å ta kontroll over tankene sine og være takknemlig over hver dag hun får. Og hun priser seg lykkelig over at hun aldri begynte med antidepressiva.

– Jeg lærte meg å bli kvitt de vonde og vanskelige tankene på egenhånd, med bønn, meditasjon og mosjon. Tankegangen din er noe av det viktigste for livet ditt – du kommer veldig langt med en positiv innstilling. Deretter kommer kosthold og mosjon, forteller hun.

LES OGSÅ: Isabella var Lancômes ansikt utad, helt til hun var 42 år og «for gammel». Nå er hun 65 år og har fått jobben tilbake

«Du graver din grav med gaffelen»

Dette er det Lillian brenner for. Hun vil vise folket at om du begynner tidlig å ta vare på deg selv, med kosthold, mosjon og riktig tankegang, så kan du få et langt og friskt liv. For livet vårt er summen av alle valgene vi tar, og det er vi selv som sitter med ansvaret.

– Vi hører at kreften blomstrer, at folk får tette blodårer og at flere og flere får demens. Når vi vet alt dette så må vi jo gjøre noe for å prøve å unngå det. God helse handler først og fremst om forebygging. Det er viktig at vi går oss selv i sømmene – pass på hva du tenker og pass på hva du spiser.

– Gene Stanlee sa noe til meg som jeg aldri har glemt; «du graver din grav med gaffelen». Da våknet jeg – jeg har jo bare ett liv. Det handler om å ta grep og å ta ansvar for egen helse.

BEVISSTE VALG: - Det er viktig at vi går oss selv i sømmene – pass på hva du tenker og pass på hva du spiser, sier Lillian. Foto: Stine Helén Tunstrøm.
BEVISSTE VALG: - Det er viktig at vi går oss selv i sømmene – pass på hva du tenker og pass på hva du spiser, sier Lillian. Foto: Stine Helén Tunstrøm. Vis mer

Hun er selvutnevnt spesialist på å leve livet til det fulle, og synes selv at hun har fått det til ganske så bra. Hun snakker seg selv opp, setter seg klare mål for dagen og for uka, og spiser ren plantebasert kost. Og der hun før var opptatt av å være en «helt perfekt veganer», nøyer hun seg i dag med å være god nok, kanskje spesielt når hun er hjemme i Norge.

– Jeg er hundre prosent plantespiser når jeg er i Los Angeles og skeier aldri ut med noe annet. Men en svært sjelden gang når jeg er hjemme i Norge kan det fremdeles skje at jeg faller for fristelsen og spiser mat som jeg har en sentimental tilknytning til, som økologisk ost fra Norvegia, båt-is eller Krone-is, sier hun og påpeker at utskeielsene likevel har blitt stadig sjeldnere med årene.

– Jeg elsker jo smaken på ost og is fremdeles, men jeg kan ikke bli med på å støtte en industri som inkluderer alt det der dyrplageriet! Skulle ønske kyr og kalver ble behandlet med mye mer kjærlighet på alle gårder og at de sluttet å bruke så mye sprøytemidler – da ville jeg spist mer av mine gode gamle favoritter fra min barndom.

Hjemme i Los Angeles er det veganske tilbudet større, som gjør det lettere for henne å holde seg til sine gode rutiner.

– Alle de gode resultatene jeg fikk av livsstilsendringen min har vedvart i disse 40 årene nettopp på grunn av rutinene. Spesielt vil jeg si at å unngå narkotika, alkohol og røyk var mine beste valg – det og at jeg valgte å tro på Gud. Nå er jeg 67 år, men min biologiske alder er målt til å være rundt 20 år yngre, og jeg er aldri syk.

Hun kaller seg helsepredikant, og sier selv at rådene hun gir ikke er noe helt nytt og originalt, men noe vi alle egentlig vet. Og noe vi absolutt har godt av å minnes på.

– Forskjellen er at jeg faktisk har levd etter disse rådene, og derfor er jeg et godt eksempel på resultatet det kan gi.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer