Runar Søgaard

– Jeg var predikanten i skinnbukser, men spilte aldri på sex

Når Runar Søgaard holder foredrag for menn på sin egen alder, ender det ofte med at han skjeller dem ut for å være dårlige i senga.

ÅPNER OPP: Runar Søgaard er lei av å bli fremstilt på en måte i media han ikke kjenner seg igjen i. Nå kommer han med bok med det han mener er sin sannhet. FOTO: Forlaget Vigmostad & Bjørke
ÅPNER OPP: Runar Søgaard er lei av å bli fremstilt på en måte i media han ikke kjenner seg igjen i. Nå kommer han med bok med det han mener er sin sannhet. FOTO: Forlaget Vigmostad & Bjørke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Når Runar Søgaard i disse dager er ute med selvbiografi sparer han ikke på kruttet. Den kristne foredragsholderen fra Kongsvinger som giftet seg med stjerneskuddet Carola i 1990, og som ifølge svensk presse dermed «stjal svenskenes nasjonalklenodium», har siden vært gjenganger i pressen. Ikke bare skapte han overskrifter da han skjøt et rådyr fra soveromsvinduet fra parets hjem utenfor Stockholm på 90-tallet, han var i tillegg en stigende stjerne i den omstridte frikirken Livets Ord i Uppsala, hvor han, som han sier til KK, nektet å bli «en pingvin i dress og slips», og heller forkynte Guds ord i trange, sorte skinnbukser og flagrende hvit bluse.

– Det første spørsmålet jeg stilte meg da jeg begynte å skrive boken var: «Skal jeg være brutalt ærlig, eller skal jeg pynte på det?». Men skal man først skrive en biografi er ærlighet alfa omega. Bare sånn kan du sette deg selv fri, sier Runar Søgaard (53).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer