Styrkeløft

- Jeg var redd for å få kommentarer på vekta mi

Flere ganger har Verdensmester Hildeborg (39) sultet seg før konkurranser fordi hun har gruet seg sånn til innveiing.

STYRKELØFT: Hildeborg har verdensrekorden i benkpress. Foto: Privat
STYRKELØFT: Hildeborg har verdensrekorden i benkpress. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Hildeborg Juvet Hugdal (39) løfter trolig mer enn de fleste mannfolka på treningssenteret ditt. Hun har verdensrekorden i benkpress – med utrolige 230 kilo, i vektklassen 84 kilo+.

At Hildeborg skulle holde på med styrkeløft, skjedde ved en ren tilfeldighet. Hun spilte håndball fra hun var syv år, og da hun var på håndballcup ble hun kjent med Hege Høiland som var på landslaget i styrkeløft, og Dietmar Wolf som var landslagstrener. Den da 13 år gamle Hildeborg tenkte at det kunne være en god idé – slik at hun ble enda sterkere på håndballbanen.

- Jeg var i de rette hender fra starten av. Jeg fikk god, teknisk veiledning, og de så nok at jeg hadde talent for det. Jeg har alltid hatt mye «power» i meg, sier hun.

Gikk på en smell

Som 15-åring deltok Hildeborg på sitt første stevne, hvor hun satte norgesrekord for ungdom, med 57,5 kilo i benkpress. Det tok ikke lang tid før hun var en del av landslaget for juniorer.

- Jeg holdt fortsatt på med håndball frem til jeg var 20 år. Da kom jeg til et veiskille hvor jeg skjønte at jeg måtte velge. Styrkeløft ble det naturlige valget, da jeg hadde mer fremgang der.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer