Marianne Marthinsen:

- Jeg var sikker på at jeg skulle miste sønnen min også

Ekspolitiker Marianne Martinsen ble fysisk syk da metoo stod på som verst i Ap. Men livets største krise hadde rammet henne lenge før dette.

SKRUDDE AV JOBBEN: I den tiden Marianne var aktiv i politikken, skrudde hun av jobben i det øyeblikket hun kom hjem til familien. Da ble hun mammaen som fant frem rene sokker. - Jeg hadde et behov for å ha et annet liv og en annen boble å komme hjem til, sier hun. Foto: Astrid Waller
SKRUDDE AV JOBBEN: I den tiden Marianne var aktiv i politikken, skrudde hun av jobben i det øyeblikket hun kom hjem til familien. Da ble hun mammaen som fant frem rene sokker. - Jeg hadde et behov for å ha et annet liv og en annen boble å komme hjem til, sier hun. Foto: Astrid Waller Vis mer
Publisert

En kald vårdag i en stor, rød enebolig i Oslo møter KK tidligere Ap-politiker og forfatter, Marianne Marthinsen (41).

Det spraker varmt fra peisen og hun serverer kaffe i en romslig kopp. Det er høyt under taket i det gamle huset og et perfekt sted for å skrive sin andre roman, som Marianne nå gjør. Hennes første roman handlet kom i fjor høst og handlet om samliv, metoo og menn som tar seg til rette i politikken. Romanen var fiksjon, men Marianne var midt i det da Metoo slo innover de indre korridorer på Stortinget og Arbeiderpartiet.Var det kaoset i Arbeiderpartiet som fikk denne damen til å søke vekk fra politikken og til kreativ skriving. Eller var det livskrisen som rammet elleve år tidligere som fikk henne til å velge et roligere liv?

Vraket til fordel for Giske

Påsken 2018 har Marianne har hatt en tre måneder lang pause fra jobben sin på Stortinget. Det har vært en veldig fin påske, sammen med storfamilien. Men ett sted inni henne, er det likevel noe som tærer: Hun vet at hun skal tilbake på jobb når ferien er over og hun er veldig spent på hvordan stemningen kommer til å være der.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer