Anoreksi

- Jeg veide bare 36 kilo

Les KK-journalist Elin Liljeros (31) sterke fortelling om hvordan hun ble sugd inn i anoreksiens grep som 15-åring.

MØRKE TENÅRINGSÅR: Som anorektiker kunne hun få angstanfall over å skulle drikke en kopp te. I dag er svenske Elin Liljero (31) lykkelig gift, har en datter på to år og jobber som kronikør og frilansjournalist — blant annet for KK.  Foto: Rikard L. Eriksson / All Over Press Norway
MØRKE TENÅRINGSÅR: Som anorektiker kunne hun få angstanfall over å skulle drikke en kopp te. I dag er svenske Elin Liljero (31) lykkelig gift, har en datter på to år og jobber som kronikør og frilansjournalist — blant annet for KK. Foto: Rikard L. Eriksson / All Over Press Norway Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Egentlig så jeg ikke på meg selv som tjukk. Jeg var jo en vanlig bygd jente. Jeg hadde aldri brydd meg om å veie meg engang. Men en stadig tilbakevendende tanke begynte å gjøre seg gjeldende sommeren før jeg fylte 15. Tanken som sa at jeg burde bli litt sunnere, få litt kontroll på hva jeg puttet i munnen – og at det hadde bare vært bra om jeg hadde gått ned noen kilo.

I starten var det mest på tull. Å slanke seg er vel noe de fleste jenter gjør iblant?

Men den nye, sunne livsstilen min skulle ikke bli en liten «sommeraktivitet». Den skulle føre til tre år i mørke. Den skulle ikke bare få meg til å rase ned i vekt, men også få psyken min til å tro at jeg bare ble tjukkere, selv om jeg veide 36 kilo. Den skulle få neglene mine til å gå i stykker, musklene til å tæres bort, hodepinen til å herje konstant, kroppsbehåringen til å øke og mensen til å forsvinne.

Den skulle få meg til å isolere meg, miste kjæresten min og alle vennene mine, lyve konstant for min egen familie, strigråte av angst over en kopp te, og den skulle få meg til å være forberedt på å sulte meg til døde om det var det som skulle til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer