Rusavhengig

– Jeg velger livet framfor rusen

Kaos i oppveksten gjorde at Trude valgte rusen. Samtidig ga hun aldri opp teaterdrømmen. I dag er hun rusfri og hjelper andre. Og – hun er skuespiller.

– Jeg velger livet framfor rusen
Publisert
Sist oppdatert

Når Trude Bjercke Strøm (47) ser et kjølig glass hvitvin en deilig sommerdag, får hun ingen god­følelse. Hun ser for seg en sykehusseng. Drypp. Kull­­­prikker på skjermbrettene hun spydde på. 

– Må man pumpes på grunn av overdose, så fyller de magesekken din med kull, forklarer Trude.

En gang for lenge siden drakk hun når hun våknet om morgenen, og knasket 10–15 valium som hun skylte ned med en flaske vin når hun la seg om kvelden.

– Jeg ville døyve den indre smerten, sier hun. 

Vanskelige følelserI dag har hun vært rusfri i snart 12 år. Hun er utdannet skuespiller, som hun alltid drømte om å bli. I tillegg er hun rusmiddel- og familie­terapeut, og har jobbet 10 år på klinikker i Sverige og Norge. Trude sitter nemlig med en solid, personlig ruserfaring.

– Rusavhengighet er en følelsessykdom, sier Trude, som forklarer sitt tidlige feilskjær med en trøblete oppvekst. – Jeg vokste opp i en dysfunksjonell familie. Det var mange hemmeligheter, man skulle ikke prate om det som var, sier hun.

En av hemmelighetene, var alkoholmisbruk i nærmeste familie. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer