Marit Bjørgen «Årets Kvinne» i KK:

– Jeg venter liksom bare på at Vibeke skal dukke opp igjen

Sorg og glede har preget 2018 for Marit Bjørgen. Sorg over å ha mistet sin gode venninne gjennom 24 år, Vibeke Skofterud, og glede over å vinne OL-gull – og å bli gravid igjen.

ROLIGERE DAGER: Marit Bjørgen hadde trodd hun skulle komme til å trene mye mer enn det hun har gjort etter at hun la opp i vår. Dørstokkmila er blitt tung å forsere også for tidenes vinterolympier. FOTO: Astrid Waller
ROLIGERE DAGER: Marit Bjørgen hadde trodd hun skulle komme til å trene mye mer enn det hun har gjort etter at hun la opp i vår. Dørstokkmila er blitt tung å forsere også for tidenes vinterolympier. FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert

Vinteren 2017. Marit Bjørgen står i stua hjemme i Holmenkollen og tar på seg skiklær. Sønnen Marius er to år og skal være hjemme sammen med pappa. Det er der han er mens mamma gjør jobben sin – å gå på ski for Norge. Egentlig hadde Marit bestemt seg for å legge opp når hun ble mor. Men det var dette suget etter å komme tilbake. Vise at det gikk an. Og det gikk! Etter at Marius ble født 26. desember 2015, var Marit tilbake i sporet innen en uke. Og til tross for en oppstart preget av skader, vant hun det meste som var sesongen etter. Utkonkurrerte sølvmedaljevinner Charlotte Kalla med 41 sekunder på 10 kilometer klassisk i VM i Lahti, tok en suveren seier på tremila i Holmenkollen og avsluttet verdenscupsesongen med to etappeseire og sammenlagtseier i finalen i Quebec. Men midt oppi seiersrusen er det noe som skurrer. Noe som veier tyngre enn gullmedaljene. Noe som skinner sterkere enn smilet på pallen. For på stuegulvet hjemme står Marius, med lyse krøller og stabbete små bein, og han kikker på mamma mens hun trekker opp glidelåsen på skijakka og snører på seg skisko. Og nå gjør han det han har gjort hver eneste dag den siste tiden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer