Cystenyrer

- Jeg vet at jeg har en ganske krevende sykdom og at jeg må ta medisinene mine for å overleve

For ni år siden fikk Johanna vite at hun lider av en sjelden nyresykdom. Beskjeden satte henne ut både psykisk og fysisk. Men så ble hun plutselig gravid.

CYSTENYRER: Johanna lever bra til tross for den alvorlige diagnose. Foto: All Over Press/Gustav Grall
CYSTENYRER: Johanna lever bra til tross for den alvorlige diagnose. Foto: All Over Press/Gustav Grall Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da Johanna Engberg (33) fikk beskjed om at hun lider av en uhelbredelig sykdom som gjør at det vokser cyster på nyrene hennes, ante hun ikke at nyrene hennes var syke. Sykdommen ble oppdaget mer eller mindre ved en tilfeldighet og kom som et sjokk på henne. Hun slet etterpå, forsøkte å fortrenge det og søkte trøst i uteliv. 

Men så ble hun plutselig gravid. Det var ikke planlagt, men det fikk henne til å lande. Hun måtte begynne å forholde seg til diagnosen.

– På en måte ble datteren min redningen. Et barn er en fantastisk gave å få. For at jeg skulle kunne skape et bra liv for oss, begynte jeg å jobbe for å virkeliggjøre en drøm jag alltid har hatt: En egen butikk for barneklær. 

LES OGSÅ: En ukjent mann reddet livet til Lene

- Jeg må ta medisinene mine for å overleve 

– Jeg har valgt å være enslig mor. Jeg elsker utfordringer. Jeg traff en ny mann og fikk et barn til, men ble separert ganske raskt. Det er tøft å greie hverdagen, men jeg har to fantastiske foreldre som alltid stiller opp, forteller Johanna. 

Olivia er snart syv og minstemann Alexandra snart ett år. De bor i Stockholm, og der er også Johannas butikk ByEngberg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer