Silje Halstensen

- Jeg vet ikke helt hvor denne trangen til å være annerledes kommer fra

Silje Halstensen tok artistnavnet Bendik, fordi hun var lei av å bli satt i bås som jenteartist. -Anmeldelsene gikk fra å fokusere på at jeg var jente, til å faktisk snakke om musikken min.

SILJE HALSTENSEN: Hun er definitivt en av de unge og lovende i musikkbransjen, og har høstet strålende anmeldelser for sine tre soloplater. Foto: Lisa Lind
SILJE HALSTENSEN: Hun er definitivt en av de unge og lovende i musikkbransjen, og har høstet strålende anmeldelser for sine tre soloplater. Foto: Lisa Lind Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De er unge. Og de er lovende. KK.no snakker med kvinner vi har trua på, og hvordan de kom seg dit de er i dag. Nå Silje Halstensen (26).

Det var på ungdomsskolen Silje begynte å kjenne på en irritasjon. En irritasjon over å bli forskjellsbehandlet som jente.

– Jeg visste ikke engang hva feminisme var på den tiden, men det var tydeligvis det jeg drev med, ler hun.

Det hun helt konkret irriterte seg mest over var at hun følte at hun måtte ta fransk som valgfag, i stedet for musikk, som bare gutta tok.

– Jeg følte at jeg måtte gjøre det riktige, og det var nesten ingen jenter i min krets som holdt på med musikk da jeg var tenåring, sier hun til KK.no.

- Men til syvende og sist var det jo bare musikk jeg kunne.

Så musiker, det ble hun. Men riktignok da under guttenavnet Bendik. 

– Da jeg var 18 kjente at jeg var blitt drittlei av å bli forskjellsbehandlet. Før jeg tok artistnavnet opplevde jeg at fordi det var et kvinnelig navn og en kvinnelig frontperson på bandet mitt, så var det forutbestemt at vi var litt dårligere, forteller Silje.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer