Kjendisekornet Peanut

- Jeg vet ikke hvor jeg ville vært uten Peanut i livet mitt

Ekornbarnet Peanut virret rundt i trafikken. Så tok Mark ham med hjem.

KJENDISEKORNET PEANUT: Mark Lungo i New York fant et skadet ekornbarn. I dag er Peanut internettkjendis - og Mark deler gjerne litt av hverdagen deres med KKs lesere. FOTO: Privat
KJENDISEKORNET PEANUT: Mark Lungo i New York fant et skadet ekornbarn. I dag er Peanut internettkjendis - og Mark deler gjerne litt av hverdagen deres med KKs lesere. FOTO: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da Mark Lungo gikk på gata en vårdag i New York i 2021, så han en ekornunge som forsøkte å krysse den sterkt trafikkerte veien. Mark er ingeniør og var på vei til jobb, og skjønte at moren til ekornet var blitt påkjørt og drept. Han gikk nærmere for å se om ekornet ville la ham hjelpe. I neste øyeblikk løp den lille opp over benet hans.

– Det var som om han ville at jeg skulle hjelpe ham, sier Mark til KK.

Vi intervjuer Mark på e-post fra New York, og han forteller at han tok det forkomne ekornet med seg hjem, hvor han matet det med en liten sprøyte. Han understreker at det aldri var aldri meningen at han skulle beholde ekornet. Allerede dagen etter, da ekornet begynte å komme til hektene, satte Mark ham ut igjen, i håp om at han skulle klare seg selv. Men allerede samme kveld var ekornet tilbake utenfor huset:

– Jeg fant ham på trappen min, der han ventet på å få komme inn igjen. Han var skadet etter å ha blitt angrepet av et annet dyr i parken. Siden da har vi begge tatt vare på hverandre, sier Mark, som ga ekornet navnet Peanut.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer