Flytte til utlandet

- Jeg vet ikke hvor lenge jeg klarer meg her alene

Drømmen om sol og varme hele året får mange nordmenn til å flytte til utlandet. Men om du bare har det gode liv i tankene når du flytter, kan du få problemer senere. - Det er viktig å planlegge for alderdommen, sier Unni Arnet (72).

DET GODE LIV: Unni Arnet flyttet til Spania i 2000, og har skapt seg et godt liv der med hunden sin. Men hun savner barnebarna, innrømmer hun, og vurderer nå å flytte hjem til Norge. Foto: Privat
DET GODE LIV: Unni Arnet flyttet til Spania i 2000, og har skapt seg et godt liv der med hunden sin. Men hun savner barnebarna, innrømmer hun, og vurderer nå å flytte hjem til Norge. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Unni Arnet skulle egentlig bare leie seg et hus i Spania i noen måneder, for å slippe unna vinteren og kulda og alle helseplagene som fulgte med.

22 år senere bor hun der fortsatt.

I september 2000 pakket Unni Arnet kofferten og satte seg på et fly til Spania. Målet var en liten by ved kysten av Costa Blanca, en time sør for Alicante, der hun hadde gjort avtale om å leie et hus de neste seks månedene. Hun var skilt og uførepensjonist, og året før hadde hun hatt et helseopphold på Kanariøyene der sola og varmen hadde gjort godt. Nå planla hun å overvintre på det spanske fastlandet.

- Da jeg kom dit viste det seg at huset jeg skulle leie nesten ikke var påbegynt, og jeg måtte finne et annet sted å bo. Et par måneder senere hadde jeg kjøpt meg en rekkehusleilighet, og bestemt meg for å bo i Spania hele året, forteller hun.

Residencia i Spania

Hun var 50 år gammel da hun flyttet, og relativt sett ganske ung i forhold til mange av de andre som bodde i området. Mange av de hun ble kjent med i starten har flyttet hjem eller gått bort.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.