Love IRL

- Jeg vet ikke hvordan en partner ville ha taklet min tilstand

Tina Larsen (24) bestemte seg for å takke ja til å date på TV- til tross for utfordringene hun lever med.

UTMATTELSESTILSTAND: Tina Larsen har slitt med utmattelse i rundt fem år, noe som har gjort hverdagen utfordrende. Foto: Ida Bergersen
UTMATTELSESTILSTAND: Tina Larsen har slitt med utmattelse i rundt fem år, noe som har gjort hverdagen utfordrende. Foto: Ida Bergersen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I TV-programmet Love IRL møter vi en gjeng unge mennesker, som skal prøve seg på dating, og forhåpentligvis møte den store kjærligheten. Opptakene ble gjort i Sør-Afrika i vår.

Askim-jenta Tina Larsen (24) er en av deltakerne som er med i programmet. Hun innrømmer at overraskelsen var stor da en av de ansvarlige for castingen tok kontakt med henne på Facebook.

- Først ble jeg ganske sjokkert, sier hun.

KK møter Tina på en kafé på Barcode i Oslo. Hun er kledd i en brun, høyhalset genser, og det lange håret bølger seg nedover skuldrene. Hun forteller at hun synes det er litt rart å stille til intervju. 24-åringen er ikke en person som stikker seg så mye frem til vanlig.

ET SJOKK: Da forespørselen om å delta i Love IRL kom, ble Tina først sjokkert. Foto: Ida Bergersen
ET SJOKK: Da forespørselen om å delta i Love IRL kom, ble Tina først sjokkert. Foto: Ida Bergersen Vis mer

- Hva var din første tanke da du fikk tilbud om å være med i programmet?

- Jeg var skeptisk. Jeg har egentlig vært litt imot programmer som Paradise Hotel og lignende, men jeg skjønte at dette var et ordentlig og genuint datingprogram, for helt vanlige folk.

Takket ja i siste liten

Selv om Tina likte konseptet, var hun veldig usikker, derfor valgte hun å legge ballen død. Frem til venner og familie begynte å mase på henne, og sa at hun måtte takke ja.

- De sa at jeg ikke kunne la en sånn sjanse gå fra meg – hvor ofte får man en slik mulighet, liksom? Derfor ombestemte jeg meg, og i siste liten ringte jeg tilbake og sa jeg ville bli med likevel. Det var først da jeg satt på flyet, på vei til Sør-Afrika, at det virkelig gikk opp for meg hva jeg hadde takket ja til, sier hun.

Tina kom inn cirka 10 dager etter at de første deltakerne ankom villaen, og ble værende i 17 dager.

- I starten var det veldig skummelt og rart. Jeg måtte tilpasse meg kameraer og mange nye folk. Men etter hvert havnet jeg i den berømte «bobla» som alle snakker om, sier hun mer en latter.

DATE PÅ TV: Tina Larsen er en av deltakerne i det nye TV-programmet Love IRL. Foto: Discovery
DATE PÅ TV: Tina Larsen er en av deltakerne i det nye TV-programmet Love IRL. Foto: Discovery Vis mer

Utmattelsestilstand

I programmet snakker Tina blant annet om at hun har en utmattelsestilstand, som hun fikk for cirka fem år siden. Hun var redd for at det skulle by på utfordringer under innspillingen, da hun trenger mer pause og hvile enn andre.

- Jeg var litt redd for hvordan folk kom til å reagere da jeg skulle fortelle om det. Men folk har vist mye forståelse, sier hun.

- Hvordan er det å leve med denne tilstanden?

- Slitsomt, sier hun raskt, og legger til:

- Nå har jeg hatt det i såpass mange år, slik at jeg har blitt vant til det, og klarer å tilpasse meg. Men det byr på mange problemer i hverdagen. Jeg får en del kognitive og fysiske symptomer som gjør det vanskelig, og jeg trenger mye tid for meg selv. Derfor har det vært utfordrende for meg å date og innlede et forhold med noen. Jeg vet ikke hvordan en eventuell partner ville ha taklet å være sammen med en som har en slik tilstand.

Uten å vite noe sikkert, har Tina en mistanke om at hun utviklet tilstanden som en konsekvens av at hun har slitt med sin psykiske helse i flere år.

- Da jeg begynte på videregående, slet jeg med depresjon og andre psykiske plager.

- Gått glipp av veldig mye

- Hvilke hensyn må du ta i hverdagen?

- Jeg skriver timeplan for hver uke. Jeg må skrive ned alt jeg skal gjøre, slik at jeg kan fordele energien min utover uken. Det krever mye planlegging, og det kan være vanskelig noen ganger, fordi jeg kan være ganske dårlig i perioder. Jeg føler at jeg har gått glipp av veldig mye. Og det kan være vanskelig å kjenne etter hvor grensen går. Alt blir så usikkert og vanskelig, sier hun, og fortsetter:

- Om jeg pusher meg for mye, kan jeg bli sengeliggende i flere dager før jeg føler meg bedre. Men jeg har blitt mye flinkere til å balansere det, og sette grenser. Før gikk jeg på smell etter smell hele tiden, fordi jeg ikke klatre å regulere det.

Nå holder Tina på med påbygg, hvor hun tar opp fag, slik at hun etter hvert kan følge drømmen om å utdanne seg til sykepleier.

- Jeg vet at det er et krevende yrke, men jeg håper og tror at jeg skal bli frisk en dag. Jeg jobber mot det hver dag.

Hun innrømmer at hun har vært nær å gi opp mange ganger, men at hun alltid har klamret seg til håpet om at hun skal bli bedre.

- Har man ikke drømmer, har man ingenting.

OPTIMISTISK: - Har man ikke drømmer, har man ingenting, sier Tina. Foto: Ida Bergersen
OPTIMISTISK: - Har man ikke drømmer, har man ingenting, sier Tina. Foto: Ida Bergersen Vis mer

Gamer

Flere i Love IRL holder på med gaming – Tina inkludert. Hun har gjort det siden hun gikk på barneskolen, og for rundt seks år siden begynte hun å streame live. Det vil si at hun spiller mot andre på nett, mens følgerne hennes ser på.

- Jeg gjør det bare for moro skyld. Noen av de som følger meg har gjort det i mange år, og det er veldig hyggelig.

- Har du blitt sjekket opp av noen av dem?

Tina ler litt.

- Ja, jeg har fått noen dårlige sjekkereplikker her og der, men jeg har ikke møtt noen av seerne mine «på den måten», sier hun.

Krevende å date

Dating kan være utmattende i seg selv, derfor har det vært ekstra vanskelig for Tina. Men hun har sørget for å være åpen om tilstanden tidlig, de gangene hun har vært på date.

- De fleste virker forståelsesfulle, men det er jo ingen som klarer å sette seg inn i det å være syk, med mindre man har vært eller er i samme situasjon selv. Da kan det være lett å pushe litt for mye på, og om noen gjør det, blir det fort slitsomt for meg. Det har ført til at jeg har holdt litt igjen. Jeg har lenge vært redd for å gå inn i noe, fordi jeg er så vant til å takle det alene.

Tina var tydelig på at hun kom til å trenge pauser under oppholdet i Sør-Afrika, noe produksjonen la til rette for.

- Hadde ikke det gått, kunne jeg ikke ha vært med. Jeg visste jo ikke om jeg ville klare det, men jeg tenkte at jeg kunne prøve – i verste fall måtte jeg bare ha reist hjem igjen, og da hadde jeg i det minste forsøkt.

GOD ERFARING: Tina er glad for at hun takket ja til TV-programmet. Foto: Ida Bergersen
GOD ERFARING: Tina er glad for at hun takket ja til TV-programmet. Foto: Ida Bergersen Vis mer

Kjærligheten blomstret i Sør-Afrika

- Hvordan er det å date på TV?

- Det er veldig rart å ha kameraer rundt seg hele tiden – det føles litt unaturlig, og det kan være vanskelig å slippe seg løs. Men det var veldig gøy, og jeg fikk utfordret meg selv på mange områder. Jeg har blitt tryggere på meg selv. Slike erfaringer gjør at man vokser veldig som person.

- Er det noen som blir et par i løpet av programmet?

- Ja. Men jeg kan ikke si hvem, sier Tina hemmelighetsfullt.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer