Gift ved første blikk

- Jeg vet selv at jeg er mer enn mann nok

De færreste hadde trodd at det skulle oppstå en gnist mellom Jonathan og Mila. Nå forteller de hva som har skjedd i tiden etter.

GIFT VED FØRSTE BLIKK: Jonathan og Mila klarte etter hvert å få en god relasjon. Foto: Discovery
GIFT VED FØRSTE BLIKK: Jonathan og Mila klarte etter hvert å få en god relasjon. Foto: Discovery Vis mer
Publisert

Kun tre uker før Jonathan Sørfonden (37) skulle gifte seg, ble han dumpet. To måneder senere, giftet han seg med Mila Timofeeva (26) i TV-programmet «Gift ved første blikk».

Han forsikrer KK om at det ikke var han som meldte seg på, og at hele situasjonen var veldig spesiell.

- Det var en veldig forvirrende periode, hvor jeg følte at jeg mistet kontroll over livet mitt. Det var bare kaos.

Kollegaene til Jonathan bestemte seg for å få han på andre tanker, og ideen om å finne en «rebound» dukket opp.

- At jeg skulle gifte meg med en annen, var det beste forslaget de kunne komme på, sier han med en liten latter.

FIKK EN REBOUND: Jonathans kollegaer meldte han på Gift ved første blikk. Foto: Privat
FIKK EN REBOUND: Jonathans kollegaer meldte han på Gift ved første blikk. Foto: Privat Vis mer

Sa nei tre ganger

TV-produksjonen bak «Gift ved første blikk» tok kontakt med Jonathan, men han sa nei tre ganger, før de klarte å overbevise ham. De sa at de hadde funnet en supermatch til ham.

- Jeg var veldig usikker på denne tiden – både på meg selv og hele livssituasjonen min. Jeg ønsket å ta tilbake kontrollen, og om fremtiden skulle være usikker, skulle det i alle fall være mitt eget valg. Så da valgte jeg til slutt å hoppe i det – jeg hadde jo ikke noe å tape, sier han, og tenker seg litt om før han fortsetter:

- Mange tenker at det ikke var et smart tidspunkt å bli med på noe sånt, men for meg var det en fantastisk opplevelse, som hjalp meg med å komme meg videre. Og så møtte jeg en fantastisk dame, så det var kult.

GLAD FOR VALGET: Jonathan angrer ikke på at han til slutt takket ja til deltakelsen. Foto: Privat
GLAD FOR VALGET: Jonathan angrer ikke på at han til slutt takket ja til deltakelsen. Foto: Privat Vis mer

Fikk litt sjokk

- Hvilke forventninger hadde du i forkant av bryllupet?

- Jeg hadde på en måte ingen forventninger, fordi jeg ikke ante hva jeg gikk til. Men på en annen måte forventet jeg å møte drømmedama. Da jeg snudde meg og fikk se Mila, ble jeg kjempeoverrasket, for hun var alt annet enn det jeg hadde forklart at jeg vanligvis tiltrekkes av.

Da Jonathan ble bedt om å komme med et eksempel på hva som er hans «celebrity crush», sa han at det var Camilla Botilsrud Sagen, den blonde, blide programleder i God morgen Norge.

- Hun er utrolig pen, og fremstår som et sprudlende og nydelig vesen. Så kommer Mila, som også er et fantastisk pent menneske, men ikke lignende det jeg hadde beskrevet. Da ble jeg ganske overrasket!

Og derfra gikk det egentlig bare nedover.

- På bryllupsreisen kjente jeg at det var helt krasj. Da fikk jeg et lite sammenbrudd. Men jeg hadde bestemt meg for å stå løpet ut og gi det et ordentlig forsøk. Jeg prøvde kanskje litt for hardt i starten å overbevise meg om at hun var rett match for meg, noe som kanskje opplevdes som litt press, slik at Mila trakk seg mer tilbake.

Mila kan fortelle at dette stemmer: Helt fra start opplevde hun mye press fra Jonathan sin side.

- Det virket som om han ville fortest mulig dekke kjærestebehovet og fylle tomrommet fra forrige forhold. Dette bidro til at jeg fikk behov for å ta avstand. Hele settingen føltes feil, og jeg ville bare dra hjem med en gang.

Likevel så hun at Jonathan hadde mange fine sider, og at han er en bra person.

- Det ble dermed viktig for meg å ta vare på han også, så godt jeg kunne, selv om jeg ikke kunne møte ham med samme interesse og følelser.

Ønsket å dra

Det så lenge ut til at det aldri kom til å oppstå noen gnist mellom Jonathan og Mila. Etter at det oppsto en god tone mellom Mila og Ørjan, en annen deltaker i samme TV-program, ønsket Jonathan å forlate eksperimentet.

- Jeg følte at det ble så lite ekte – det ble mer fokus på TV-underholdning og intriger. Jeg ønsket ikke å være en del av et sånt spill, hvor man legger opp til sjalusi og drama. Men jeg fikk ikke lov til å dra, da det ville vært kontraktsbrudd, derfor måtte jeg bli minst halvannen uke til. Da bestemte jeg meg for å gi mer faen.

Jonathan fokuserte på å nyte tilværelsen. Han festet sammen med de andre deltakerne, dro på byen alene og en liten periode lastet han faktisk ned dating-appen Tinder.

- Jeg følte meg ikke akkurat så veldig begjært på den tiden, så jeg søkte litt ut etter bekreftelse. Men jeg slettet Tinder ganske raskt, altså, forsikrer han.

OPP OG NED: Forholdet til Jonathan og Mila var igjennom noen ulike faser. Foto: Privat
OPP OG NED: Forholdet til Jonathan og Mila var igjennom noen ulike faser. Foto: Privat Vis mer

Vendepunktet

På denne tiden var ikke forholdet til han og Mila så veldig bra, men så ble det plutselig en helomvending. Jonathan tror at samtalen med psykolog Benjamin Baarli Silseth hadde betydning for å endre Milas tankesett under eksperimentet. Hun fortalte gjentatte ganger at hun savnet en gnist og umiddelbar tiltrekning, men Benjamin utfordret henne på dette.

- Jeg tror den samtalen bidro til at hun åpnet seg opp mer, og var mer villig til å gi forholdet en ordentlig sjanse. Da vi møtte familien min, følte jeg også at hun fikk se mer av hvem jeg egentlig er, og at det gjorde henne mer interessert, sier Jonathan.

Mila forteller at det også var en annen faktor som endret stemningen: En dag bestemte hun seg for å fortelle Jonathan hva hun syntes var ubehagelig, noe som lettet på stemningen. Hun ønsker ikke å fortelle hva hun syntes var ubehagelig, og hun tok det opp med ham da kameraer ikke var til stede.

- Det er kanskje derfor jeg fremstår som iskald uten en forståelig grunn, men vi fikk avklart dette, og Jonathan unnskyldte seg. Vi la det bak oss, og ble enige om å ta det rolig, og fokusere på å bygge et vennskap først og fremst.

VENDEPUNKT: Plutselig endret relajonen seg. Foto: Discovery
VENDEPUNKT: Plutselig endret relajonen seg. Foto: Discovery Vis mer

Mye skjedde utenfor kamera

Begge to ble mer avslappet, og lot nye sider komme frem.

- Vi fokuserte på å ha det gøy. Jeg opplever at det er mye mer ved meg enn det som kommer frem på TV – jeg er egentlig en ganske morsom person. Det innså Mila etter hvert også – jeg er faktisk en fyr det går an å like.

Jonathan forteller at produksjonen har rundt 83 timer med opptak per episode, som klippes ned til 45 minutter. Derfor er det mye som ikke blir vist på TV, og Jonathan forteller at han og Mila fant på mye sammen som styrket deres relasjon – uten at det har kommet på TV-skjermen.

- Jeg husker godt da vi hadde vinsmaking hjemme. Jeg er utdannet innen vin, og den vinsmakingen endte i et heidundrendes fyllekalas til slutt. De siste to-tre ukene startet vi hver dag med champagnefrokost, bare for å nyte dagen og ha det bra.

Det mest utfordrende

- Hva var det vanskeligste under innspillingen?

- Det var helt forferdelig å være borte fra barna. Utover det: Mangelen på bekreftelse. Jeg har ikke et enormt behov for bekreftelse, men jeg hadde nok et ekstra behov da jeg nettopp hadde gått gjennom et brudd, og søkte litt etter hvem jeg er i en relasjon, og hva jeg gjorde galt i forrige. I tillegg til å ha kameraer rundt hele tiden, det var en ganske høy stressfaktor.

Til tross for utfordringene, har Jonathan mange gode minner fra denne perioden.

- Da ting begynte å løse for Mila og meg, hadde vi utrolig mange fine kvelder sammen – enten på byen eller hjemme på sofaen. Det var så nært et kjæresteforhold man kunne komme, og jeg setter stor pris på de øyeblikkene.

Vanskelig å date

Både Jonathan og Mila har barn fra tidligere forhold, og de bor i hver sin by, Hamar og Bergen, slik at avstanden blir stor.

- Dette gjorde meg litt skeptisk fra start, for jeg hadde på forhånd gitt beskjed om at jeg ikke kan flytte på en del år, derfor ble jeg litt overrasket over at jeg ble matchet med Mila som bor i Bergen. Men hun hadde sagt at hun kunne flytte på seg om hun fant den store kjærligheten.

NB: SPOILER

VALGET: I nest siste episode må paret bestemme seg for om de vil fortsette relasjonen. Foto: Discovery
VALGET: I nest siste episode må paret bestemme seg for om de vil fortsette relasjonen. Foto: Discovery Vis mer

Likevel: Etter endt innspilling var det mye som endret seg. Både Jonathan og Mila valgte hverandre under den siste seremonien, men da de kom tilbake til den travle hverdagen med barn og gjøremål, innså Jonathan at det kom til å bli vanskelig å satse på forholdet.

- Mila inviterte meg til Bergen – vi skulle egentlig date videre. Vi snakket sammen hver dag, men etter hvert innså jeg at Mila ikke er rett for meg. Etter en uke ringte jeg og sa at jeg gjerne kom til Bergen, men at jeg syntes vi skulle holde det til en vennskapelig relasjon, og ikke legge noe mer i det, sier han.

Mila forteller at gnisten og interessen hun skulle ønske var der fra dag én, aldri kom.

- Jeg gikk utenfor min komfortsone etter oppfordring fra ekspertene, og tok de utfordringene som ble gitt. Men da jeg kom hjem, ble jeg raskt veldig sikker på at forholdet ikke hadde potensiale til å utvikle seg. I tillegg følte jeg at Jonathan av en eller annen grunn ikke kunne være seg selv når han var med meg, noe som iblant føles veldig ubehagelig, sier Mila, og legger til:

- Han var ikke riktig person for meg, og jeg var ikke riktig person for han.

Likevel reiste Jonathan til Bergen, og fikk møte både moren og barna til Mila.

- Det var veldig hyggelig, og vi har fortsatt kontakt – uten at vi legger noe press på hverandre. Det hadde kanskje vært annerledes om vi bodde i samme by, sier Jonathan.

BLE IKKE EKTE KJÆRLIGHET: Jonathan og Mila har kontakt i dag, men de er ikke et par. Foto: Privat
BLE IKKE EKTE KJÆRLIGHET: Jonathan og Mila har kontakt i dag, men de er ikke et par. Foto: Privat Vis mer

Måtte unnskylde seg

Jonathan og Mila har snakket mye sammen om det som har blitt vist på TV. Enkelte ting har de vært nødt til å forklare nærmere, og Jonathan forteller at Mila har unnskyldt seg for at hun sa at han ikke var «mann nok» for henne, da hun i ettertid forklarer at det kom ut feil.

- Jeg har hørt den kommentaren flere ganger, så det kom ikke som noen overraskelse. Vi kommer fra forskjellig kultur, med ulike kjønnsroller. Jeg mener at en mann som tør å være følsom, men også kan forsørge og ta vare på familien, har mer dybde enn en mann som ikke snakker om følelser, men slår seg på brystet og grynter.

Det bidro til at Jonathan ble skeptisk til om forholdet ville fungere. Spesielt med tanke på barna sine.

- Jeg har vokst opp med to fantastiske foreldre som snakker om alt. Mine barn skal ikke vokse opp med å ikke vise følelser – det er uaktuelt, sier han, og legger til:

- Jeg tok ikke den kommentaren veldig tungt – jeg vet selv at jeg er mer enn mann nok. Jeg har en fantastisk bra jobb, og jeg klarer å forsørge familien min. Men jeg kommer fortsatt til å gråte av rørende ting på TV-en. Sånn er jeg, og det vil jeg ikke endre, sier han med et smil.

Fått over 1000 forespørsler

Selv om Jonathans myke side ikke falt i god jord hos Mila, har han sjarmert mange andre damer. Da han begynte å telle hvor mange datingforespørsler han har fått, viste det seg å være over 1000.

- Det er jo veldig gøy, og jeg har fått utelukkende positive tilbakemeldinger.

Til tross for at innboksen er overfylt, har han ikke funnet drømmedama ennå.

- Jeg vil si at jeg er veldig singel. Jeg har vært på noen dater, men jeg har ingen spesiell akkurat nå.

- Men du er fornøyd med rebounden kollegaene dine valgte til deg?

- Det var en super rebound. Det hjalp meg 100 prosent med å komme meg videre – jeg hadde sittet mye mer fast uten denne opplevelsen, og Mila skal ha mye av æren for at jeg fikk hodet mitt over på noe helt annet, slik at sorgprosessen gikk mye fortere.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer