- Jeg vil at barnebarna skal kunne si at bestefar gjorde så godt han kunne

Besteforeldregenerasjonen har et særlig ansvar for å løse klimakrisen, mener Steinar Winther Christensen. Selv ble han leder i Besteforeldrenes klimaaksjon og gikk til klimasøksmål mot staten.

KLIMABESTEFAR: Steinar Winther Christensen er skremt av sommerens flommer, hetebølger og skogbranner, men likevel optimistisk for framtiden. - Vi kan løse det om gamle og unge kjemper sammen, sier han. Foto: Ørn E. Borgen/NTB
KLIMABESTEFAR: Steinar Winther Christensen er skremt av sommerens flommer, hetebølger og skogbranner, men likevel optimistisk for framtiden. - Vi kan løse det om gamle og unge kjemper sammen, sier han. Foto: Ørn E. Borgen/NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Det finnes en grunnleggende leveregel som har preget det norske bondesamfunnet i århundrer: Når den dagen kommer at du overlater slektsgården til neste generasjon, skal den være i litt bedre stand enn da du selv overtok den. Slik sørger man for at gården holdes ved like, at dyra og jorda fortsatt gir grunnlag for et godt liv, og at neste generasjon ikke får en tyngre jobb enn du selv hadde.

For hvis du eier en gård, er den ikke egentlig din. Du har den bare til låns i den tida du er virksom på jorda, og hvis du tapper den for verdi, stjeler du fra dine egne barn og barnebarn.

- Min generasjon har ikke levd opp til denne leveregelen når det kommer til klimaet, sier Steinar Winther Christensen.

- Vi har ansvar

Han er leder for Besteforeldrenes klimaaksjon (BKA), en landsomfattende, partiuavhengig organisasjon som jobber for å øke bevisstheten rundt klimaendringer og endre norsk klimapolitikk. Det siste året har organisasjonen doblet seg i antall medlemmer, og er i ferd med å etablere seg som en viktig stemme i klimadebatten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer