Aksel Lund Svindal:

- Jeg vil ha barn og en familie med sterke bånd

Aksel Lund Svindal om morens død, farens styrke og eget barneønske.

AKSEL LUND SVINDAL: - Jeg er ikke typen som nødvendigvis må ta risiko hele tiden, forteller stjernealpinisten Aksel Lund Svindal. FOTO: Kjetil S. Andersen
AKSEL LUND SVINDAL: - Jeg er ikke typen som nødvendigvis må ta risiko hele tiden, forteller stjernealpinisten Aksel Lund Svindal. FOTO: Kjetil S. Andersen Vis mer
Publisert

En blankpolert Porsche står på en speilglatt isbane i Finland. Aksel Lund Svindal lyser opp i det han tar i dørhåndtaket. Jeg er invitert med, for å sitte i passasjersetet når en av verdens raskeste menn skal kjøre en av verdens raskeste biler. Og vi skal kjøre slalåm. Mellom kjegler.

Aksel smiler i det han setter seg. På forhånd har representanten fra Porsche gitt oss klare instrukser. Ikke snakk i telefonen, husk setebelte og ha alltid to hender på rattet!

Aksel fester setebeltet, ruser motoren og så er vi i gang. Bilen kommer kjapt opp i fart. Aksel har tydeligvis glemt formaningen om å «ta det litt rolig og teste forholdene». Med skrekkblandet fryd kjenner jeg at jeg blir trykket bakover i passasjersetet. Det tar ikke lang tid før bilen snurrer 360 grader, men Aksel er kjapp og får oss raskt på riktig vei. Jeg kaster et bekymret blikk på mannen som i dette øyeblikket holder livet mitt i hendene sine.

- Du bryter reglene med en gang, ja. Du har kun én hånd på rattet?

Aksel ler og prøver å holde kontroll på bilen, før han overbeviser meg om at det for at jeg, trønderjenta, skal føle meg hjemme:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer