Angst:

- Jeg vil vise andre at det er mulig å få et godt liv selv om man opplever tøffe ting

Trine brukte flere år på å bearbeide ferieturen til Thailand i 2004. Nå har hun tatt livet tilbake og inspirerer andre til å mestre motgang.

ANGST: Trine var i Thailand under Tsunami-katastrofen i 2004. Dette var noe som preget henne lenge. Nå har hun derimot tatt livet tilbake og inspirerer andre til å mestre motgang. FOTO: Ellen Jarli
ANGST: Trine var i Thailand under Tsunami-katastrofen i 2004. Dette var noe som preget henne lenge. Nå har hun derimot tatt livet tilbake og inspirerer andre til å mestre motgang. FOTO: Ellen Jarli Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg vil vise andre at det er mulig å få et godt liv selv om man opplever tøffe ting. Ut av alt det vonde kommer det også noe annet som er verdifullt, sier coach, kurs- og foredragsholder Trine Jansen (55) fra Drammen.

Denne uken er hun aktuell med konferansen «Kvinner med kraft» på Union Scene i Drammen.

- Gjennom mitt arbeid møter jeg mange kvinner som, til tross for alt de har vært gjennom, reiser seg og skaper «nye» liv. Dette skal være en konferanse som kan være til inspirasjon for andre kvinner som står i ulike utfordringer i livet.

Julen 2004 bestemmer Trine, som er halvveis i barnevernstudiene, seg for å reise til Thailand i 14 dager med sin daværende kjæreste. De hadde funnet seg et hotell nede ved stranden i Phuket. 2. juledag sitter paret ved frokostbordet da de hører en lyd og legger merke til at folk begynner å reise seg for å se hvor den kommer fra.

​LES OGSÅ: Husker hvert minutt av tsunamien

Vannet forsvant

Da Trine ser utover stranden, ser hun at alt vannet er borte. «Så merkelig», tenker hun, og ser at folk begynner å løpe ned til stranden for å se nærmere på det som har skjedd. Trine ber kjæresten om å gå og hente kameraet for å dokumentere det de akkurat har vært vitne til. Men kort tid etter han har gått, legger hun merke til at vannet er på vei tilbake med en slik kraft hun aldri har sett tidligere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer