Downs Syndrom

- Jeg vil vise at det å ha en søster med Downs syndrom ikke er noe rart

Over 100.000 følger Selenes (17) videoblogg om lillesøster Angelika (9).

SØSKENKJÆRLIGHET: – Jeg er så stolt av søsteren min, sier Selene om Angelika.  Foto: Jon Olav Nesvold/NTB-Scanpix
SØSKENKJÆRLIGHET: – Jeg er så stolt av søsteren min, sier Selene om Angelika. Foto: Jon Olav Nesvold/NTB-Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ALLERS.NO: - Jeg vil vise at annerledesheten ikke behøver å være så annerledes, sier Selene Fjellvang Lie (17). Hun og søsteren Angelika (9) sitter side om side i sofaen hjemme på Eidsvoll.

- Skal vi «Vine»? spør hun lillesøsteren. Hun svarer kontant ja. Det vil hun gjerne.

- Kom igjen, gjenta etter meg, sier Selene. Også er de i gang. Angelika gjentar og Selene filmer med iPhonen. Denne hobbyen har gjort jentene til noen av landets mest populære videobloggere. (Se bloggen her)

LES OGSÅ: Lille Ludvik er vår store glede

Det begynte sommeren 2013. Familien skal på ferie til Kypros. Dagen før de skal dra, kjeder søstrene seg. Selene foreslår å filme Angelika mens hun gjør eller sier noe morsomt. Resultatet legger hun ut, med godkjennelse fra mamma Tove (47), på videodelingstjenesten Vine. Det har vært viktig for Tove at det som blir lagt ut er verdig. Nå stoler Tove på at datteren kan gjøre denne vurderingen selv.

- Til å begynne med leste jeg alt av kommentarer som kom. Var det noe jeg ikke likte, ba jeg Selene slette det. Nå kommer det så mange kommentarer at jeg ikke har oversikt lenger. Stort sett er det hyggelige ting folk skriver, sier Tove.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer