Knivstukket

- Jeg ville aldri ha gått gjennom det samme på nytt, men jeg ville heller aldri ha endre det om jeg kunne

Nå lever hun lykkelig med mannen som reddet livet hennes.

KNIVSTUKKET: Melissa Dohme ble knivstukket av eks-kjæresten 32 ganger, men overlevde takket være drømmemannen. Foto: Support Melissa / Facebook side
KNIVSTUKKET: Melissa Dohme ble knivstukket av eks-kjæresten 32 ganger, men overlevde takket være drømmemannen. Foto: Support Melissa / Facebook side Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 2012, da Melissa Dohme var 20 år gammel, ble hun knivstukket hele 32 ganger over hele kroppen av eks-kjæresten. Mage, armer, bein og hals; til og med i ansiktet, hvor sårene var så kritiske at hun ble paralysert i store deler av ansiktet.

- Jeg var på sykehuset i tre uker og fikk inn og ut for diverse behandlinger et helt år i etterkant. Jeg har hatt nerve- og muskeltransplantasjoner i ansiktet for å reparere smilet mitt, hvor det ble hentet muskler og nerver fra beinet mitt grunnet lammelsene i ansiktet etter stikkene, forteller Dohme til KK.no i en e-post.

Nedstukket lot eksen henne ligge for døden på åpen gate. 113 ble ringt og Melissa overlevde på mirakuløst vis. Eksen fikk livstid i fengsel på grunn av drapsforsøk, mens hun fortsatte kampen mot skade og dokumenterte reisen mot å bli frisk igjen på Facebook!

- Etter operasjonene gikk også til til rådgivning i et helt år for å helbrede meg selv følelsesmessig etter traumen, men de å ha fått snakket ut om hendelesen og være en talsmann er det som har helbredet meg mest, sier Dohme.

Men til tross for at hennes reise har vært lang, har hun kommet seg utrolig godt. Og du vil ikke tro hvor godt hun ser ut i dag (se bilder av Melissa lenger ned i saken)! Takket være de mange rekonstruksjonsoperasjonene ble Melissa «så god som ny» igjen. Og ikke nok med det, på veien tilbake til hverdagen kom Melissa over mannen som reddet livet hennes - noe som skulle vise seg å være det beste som kunne skjedd henne.

LES OGSÅ: Kvinner som slår menn

FØR OG ETTER: Slik så Melissa Dohme ut rett etter at hun ble angrept og slik ser hun ut i dag. Foto: Support Melissa / Facebook side
FØR OG ETTER: Slik så Melissa Dohme ut rett etter at hun ble angrept og slik ser hun ut i dag. Foto: Support Melissa / Facebook side Vis mer

Reddet av mannen i sitt liv

Det var brannmann Cameron Hill som var en av de første på åstedet og som fikk kontroll på situasjonen og sårene. En dag, mens Melissa fremdeles kjempet for å komme seg etter knivstikkene, deltok hun tilfeldig på et event i kirken der hun bor og møtte endelig sin redningsmann. Men denne gangen i bedre tilstander. 

Det tok ikke lang tid før de begge oppdaget gnisten og ble forelsket. Så gikk forelskelsen over til kjærlighet. Sammen fortsatte de å dele Melissas vei tilbake på sosiale medier, og hun utviklet seg til å bli en forkjemper mot vold i hjemmet i hjembyen Clearwater i Florida.

- Jeg ville aldri ha gått gjennom det samme på nytt, men jeg ville heller aldri ha endre det om jeg kunne, med tanke på hvor jeg står i dag, forteller Dohme og legger til:

- Jeg føler at jeg ble frelst for å være en talsperson og snakke ut for de som gjemmer misbruk i hjemmet. Også ville jeg aldri ha møtt Cameron, min ektemann, hvis dette ikke skjedde. Jeg føler ikke at jeg ble reddet for å leve et sint og bitter liv, men et positivt, lykkelig liv hvor jeg kan inspirere og hjelpe andre som kan være i samme situasjon som jeg var i.

 

Til tross for det grusomme eksen til Melissa gjorde mot henne, har hun allerede tilgitt han for lenge siden og fått videre med livet sitt, og er i dag mer fornøyd enn hun noen gang har vært.

- Jeg vil vise alle at uansett hva som skjer i livet, kan du med mye hardt arbeid og vilje overvinne enhver hindring. Du må aldri gi opp håpet, fordi hver dag er en ny dag for å begynne på nytt.

LES OGSÅ: - Det er jo ikke sånn at man enten er en voldelig eller ikke-voldelig person

MØTTE REDNINGSMANNEN: Melissa møtte tilfeldig redningsmannen sin i kirken (høyre) og har vært sammen med han siden. Foto: Support Melissa / Facebook side
MØTTE REDNINGSMANNEN: Melissa møtte tilfeldig redningsmannen sin i kirken (høyre) og har vært sammen med han siden. Foto: Support Melissa / Facebook side Vis mer

- Vil du gifte deg med meg?

Tre år etter knivstikkene fikk Melissa æren av å kaste den seremonielle første «pitchen» under en Tampa Bay Rays-baseballkamp. Men Lite visste hun om overraskelsen Cameron hadde planlagt for henne.

Det var nemlig Cameron som kom ut og ga henne baseballen hun skulle kaste, og på ballen stod beskjeden hun hadde ventet på: «Vil du gifte deg med meg?»

- Jeg er ikke sikker på om det var kjærlighet ved første blikk, men han og jeg visste definitivt at det var ment å være oss to når vi møttes og begynte å snakke. Det er mitt egen lille eventyr.

Melissa sa ja, og hun og Cameron giftet seg og har vært gift siden - i tillegg fortsetter de å inspirere mennesker som har opplevd eller opplever vold i hjemmene sine.

Se den nydelige videoen av frieriet her!

Til info: Bildene er brukt med godkjenning av Melissa Dohme. 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer