Therese-saken

- Jeg ville bare være Tine. Ikke lillesøsteren til hun som forsvant

Inger-Lise ventet sitt tredje barn, da eldstedatteren forsvant sporløst. Tiden etter forsvinningen skulle bli et mareritt for familien.

THERESE-SAKEN: Mamma Inger-Lise Johannessen var gravid med Tine da eldstedatteren Therese Johannesen forsvant fra naboplassen ved Fjell i Drammen i 1988. Nå er det blitt TV-serie av saken. FOTO: Monster / NRK
THERESE-SAKEN: Mamma Inger-Lise Johannessen var gravid med Tine da eldstedatteren Therese Johannesen forsvant fra naboplassen ved Fjell i Drammen i 1988. Nå er det blitt TV-serie av saken. FOTO: Monster / NRK Vis mer
Publisert

For over 32 år siden, sommeren 1988, forsvant en ni år gammel jente fra et nabolag ved Fjell i Drammen. Therese Johannessen kom aldri hjem.

Det som i utgangspunktet var en helt vanlig sommerdag for Inger-Johannesen og hennes to døtre Therese og Elena, skulle vise seg å bli et mareritt - som aldri har fått en slutt.

Nå over tre tiår senere, står fremdeles forsvinningsgåten ubesvart. Hvem tok Therese? Hvorfor ble hun revet vekk fra familien sin? Lever hun i dag? Og hvis hun er død, hvor befinner levningene seg?

Håper de som vet noe begynner å snakke

I NRK-serien Therese - jenta som forsvant belyses saken i sin helhet, og både politietterforskere, pårørende og andre som har hatt tilknytning til saken blir intervjuet. Serien er laget av produksjonsselskapet Monster, for NRK.

Trebarnsmoren Inger-Lise Johannesen er med i serien, og det samme er datteren Tine Therese Johannesen. Datteren Elena har ikke ønsket å medvirke i serien.

Til KK forteller Tine at hun i utgangspunktet ikke ønsker offentlighetens søkelys mot seg selv - men at hun ved å medvirke i dokumentarserien, likevel kan bidra til å at noen som vet noe melder seg, og at saken dermed kan bli løst.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer