Burlesk

- Jeg ville bli den forandringen jeg ikke så

Marea Vigesaa har to jobber i to vidt forskjellige verdener - burleskdanser og miljøarbeider. Hun ønsker å styrke alle som «ser ut som henne».

LIKESTILLING: Marea bruker hvert akt på scenen til å fortelle en historie om mørke damer og likestilling. FOTO: Astrid Waller
LIKESTILLING: Marea bruker hvert akt på scenen til å fortelle en historie om mørke damer og likestilling. FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert

Lettkledde, glitrende og smørblide, og ikke minst: fulle av selvtillit. Alle er burlesk-dansere og går inn i karakternavn som «Knockout Noire» og «Miss Etcetera» så fort de entrer scenen. I sin moderne form er burlesk en kombinasjon av show, dans og striptease.

KK er til stede på Oslo Burlesque Festival for å se hvordan dette miljøet er, og jeg må si - overgangen fra en stille og kald sidegate etter mørkets frembrudd midt i byen, til å gå inn døra og bli tatt i mot av skrikende zebravegger, rosa leppestift og g-strenger med fjær er relativt stor. Det er en annen verden.

Jeg er nysgjerrig på hva det er som gjør at disse damene faktisk tør å by på nakne rumper i flomlys og spektakulære sceneantrekk - gjerne med en slange over skulderen eller en halvspist donut i håret. Og ikke minst: Hva gjør det med dem?

Man merker liksom at man med en gang blir veldig anonym der man går, med håret i en dott og mørkeblå jeans. Marea Vigesaa derimot, eller Knockout Noire som hun heter på scenen, er en av dem som tør.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer