Medforeldre

- Jeg ville ha barn, men ikke ny kjæreste

Ny tjeneste skal koble personer som ønsker å få barn sammen, uten å være i en romantisk relasjon.

MEDFORELDRE: Da Linn oppdaget at den tjenesten hun ønsket seg ikke eksisterte, bestemte hun seg for å lage den selv. FOTO: Privat
MEDFORELDRE: Da Linn oppdaget at den tjenesten hun ønsket seg ikke eksisterte, bestemte hun seg for å lage den selv. FOTO: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For to år siden var Linn Landewall (38) på stødig vei mot å skape den tradisjonelle kjernefamilien. Hun var godt etablert i et fast forhold, hadde en god jobb og en fin leilighet, det neste naturlige steget i livsfasen var å få barn.

Men i stedet for å få oppleve drømmen om to streker på graviditetstesten, befant hun seg plutselig midt i et samlivsbrudd.

– Fremtidsplanene jeg hadde styrt livet etter de siste ni årene eksisterte ikke lenger og jeg følte at scenarioet med kjernefamilien var ganske langt utenfor rekkevidde. Jeg gikk derfor inn i en fase som var en god blanding av livskrise, identitetskrise og eksistensiell krise, forteller hun.

Ønsket seg fortsatt barn

Etter noen måneder kjente Linn at hun måtte gjøre noe for å finne tilbake til essensen av seg selv. Hun følte en sterk trang til å gå inn i skogen, og bestemte seg for å «evakuere» seg selv.

– Jeg hadde aldri tidligere overnattet alene i skogen og tenkte at jeg kanskje klarte å være der i en natt eller to, men endte opp med å bli der i en hel uke. Der ute i skogen kunne jeg på en måte bare eksistere som meg og jeg klarte å forsone meg med livssituasjonen jeg sto i, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer