Tove Nilsen

- Jeg visste aldri hvilket humør moren min var i, når neste storm brøt ut

Tove Nilsen vokste opp som enebarn mellom foreldre som slet i et turbulent ekteskap. Det har satt preg på både barndommen, voksenlivet og forfatterskapet hennes. - Jeg føler meg heldig som fikk vokse opp i en tid med kvinnefrigjøring som ga muligheter til et annet liv enn våre mødre, sier hun.

FORSONING: Når man har levd en stund er det viktig å kunne se tilbake på livet med forsonende blikk – og sette pris på motet og alt man fikk med seg av livet, mener Tove Nilsen. Her er hun ved blokkene på Bøler der hun vokste opp. Foto: NTB
FORSONING: Når man har levd en stund er det viktig å kunne se tilbake på livet med forsonende blikk – og sette pris på motet og alt man fikk med seg av livet, mener Tove Nilsen. Her er hun ved blokkene på Bøler der hun vokste opp. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Alt må ta den tiden som må til, mener Tove Nilsen. Det gjelder ikke minst for ens selvforståelse over de valgene man har tatt i livet.

- Vi som er oppvokst i tiårene på 60- og 70-tallet er heldige i forhold til foreldregenerasjonen. Mulighetenes tid med fremtidshåp og frihet. Men når vi har passert den såkalte middagshøyden – og ser tilbake på livet – er det klokt å være realist. Om man unngår å hengi seg til sutring og klaging, eller bitterhet over de rare valgene man kanskje tok, oppnår man større grad av sjelefred, sier forfatter Tove Nilsen.

Det er i tillegg noen fordeler ved å ha kommet til sjels år og alder, mener hun.

– På fordelslisten er å kjenne seg mer sanselig til stede. Virkeligheten står mer i ro, og man legger mer merke til detaljer. Det være seg å oppleve skjønnhet i naturen, for eksempel å gå under kastanjetrærne, eller gleden ved at man fortsatt kan gå rundt. Det siste gjelder ikke bare rent fysisk, men også i hodet. For egen del er jeg takknemlig for at jeg har det bra og kjenner meg vital.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer