Poker

- Jeg visste hele tiden at det jeg gjorde var på kanten

«Pokermamma» ble dømt til seks måneders fengsel og en bot på én million kroner for å drive ulovlig pokerklubb. Hun sier det er mye hun skulle gjort annerledes, men ville aldri vært foruten erfaringen.

BRUTALT LAGT NED: I to og et halvt år drev Kaja den populære pokerklubben Quads. Etter at den ble brutalt lagt ned i 2018 har hun i dag få gode assosiasjoner til poker - og har ikke spilt det siden. FOTO: Astrid Waller
BRUTALT LAGT NED: I to og et halvt år drev Kaja den populære pokerklubben Quads. Etter at den ble brutalt lagt ned i 2018 har hun i dag få gode assosiasjoner til poker - og har ikke spilt det siden. FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert

Seks måneder etter politi-razziaen ved pokerklubben Quads, mens hun ventet på dommen, satt Kaja Jee Østvang (36) hjemme alene og så filmen «Molly's Game». En gamblinghistorie fra virkeligheten som svinger seg lekkert av sted fra overdådig pokerluksus til spillverdens dystreste baksider.

Man følger hovedrollen i filmen idet hun nærmest ved en tilfeldighet blir involvert i noe stort og skremmende hun ikke helt vet hva er, og som i løpet av kort tid eskalerer og vokser ut av kontroll.

Det samme opplevde Kaja i 2015 da hun tok springfart inn i pokermiljøet og startet egen klubb.

- Det kan være et hardt miljø med mye penger, lån og utlån i omløp. Jeg har jo opplevd og sett noen sider av det som ikke er like hyggelige, og som involverer helt andre ting enn det jeg var ute etter.- Hva er det som får noen til å bli en del av et slikt miljø?

- Jeg tror det kommer fra ulike steder for alle. Noen gjør det for spenning, mens andre gjør det for det sosiale, for taktikk og spill.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer