Inga Marte Thorkildsen

- Jeg visste jo at livet kan snus på hodet i løpet av sekunder

Våren 2009 mistet Elisabeth Sann sønnen sin. - Uansett hvor mange jeg har rundt meg, vil det aldri bli det samme uten Andreas.

MISTET STEBROR OG SØNN: – Vi har et godt liv, men vi har en sorg. Nå ønsker vi å bidra så færrest mulig skal få oppleve det vi har opplevd, forteller Inga Marte Thorkildsen (38) etter tapet av sin stebror Andreas Bull-Gundersen. Elisabeth Sann (66) mistet sitt eneste barn.
 Foto: Astrid Waller / All Over Press Norway
MISTET STEBROR OG SØNN: – Vi har et godt liv, men vi har en sorg. Nå ønsker vi å bidra så færrest mulig skal få oppleve det vi har opplevd, forteller Inga Marte Thorkildsen (38) etter tapet av sin stebror Andreas Bull-Gundersen. Elisabeth Sann (66) mistet sitt eneste barn. Foto: Astrid Waller / All Over Press Norway Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ved en meningsløs misforståelse at Inga Marte skal miste en kjær stebror, at Elisabeth skal miste sitt eneste barn. Det er våren 2009 og Andreas, en glad gutt på 25 år med hele livet foran seg, er i ferd med å avslutte sosionomstudier i København.

Fra Norge har han besøk av en barndomskamerat, og sammen drar de ut på byen en av disse siste helgene i den danske hovedstaden.

Stemningen er god, inntil Andreas ser en jente plages av flere unge menn, og går bort for å snakke til dem.

Det er idet han snur seg for å tilkalle vaktene, at et tungt ølglass slynges gjennom luften. Det treffer ikke. Men like etterpå kastes enda et tungt ølglass på kloss hold mot hodet hans. Det lager ikke noe stort merke, men Andreas vet, at for ham som bløder, kan dette likevel få konsekvenser.

Skjønte ikke alvoret 

Sammen med kameraten oppsøker Andreas Rigshospitalets akuttmottak, og forklarer at han er bløder og trenger hjelp. Men sykepleieren forstår ikke, for hun ser ikke blod.

Og når han sier han lider av blødersykdommen hemofili, tror sykepleieren han sier homofili – og avviser ham. Til tross for at han som alvorlig bløder har vært fast pasient ved sykehuset.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer