Alkohol:

- Jeg vokste opp med en drink i hånden

For Madeleine var livet en eneste lang fest. Alltid beruset, men likevel en god mamma, mente hun, til tross for at hun fyllekjørte med barna i bilen. Men hun skulle nesten dø før hun ble edru.

ALKOHOL: Første gang Madeleine drakk alkohol, var hun bare 14 år. Misbruket snek seg på gjennom årene, og 40 år gammel holdt hun på å dø av det. Nå har hun vært edru i 16 år.
FOTO: Stefan Jerrevång
ALKOHOL: Første gang Madeleine drakk alkohol, var hun bare 14 år. Misbruket snek seg på gjennom årene, og 40 år gammel holdt hun på å dø av det. Nå har hun vært edru i 16 år. FOTO: Stefan Jerrevång Vis mer
Publisert

Madeleine Swartz (57) hadde tilsynelatende det perfekte livet, med suksess, et vakkert hjem og to søte døtre.

– På utsiden hadde vi et deilig liv, og vi var velstående. Men på innsiden hadde jeg det ikke bra, og da var det alkohol jeg grep etter.

Fra diplomatfamilie

Madeleine vokste opp i en diplomatfamilie der alkohol var en fast del av kulturen med middager og mottagelser. I perioder bodde familien utenlands blant annet i Tyskland, Danmark og Mexico. Hun ble tidlig vant til at alkohol var en selvsagt del av livet.

– Du kan si at jeg vokste opp med en drink i hånden. For meg hadde alkoholen lenge et romantisk skjær over seg. Alle vi omgikkes med, drakk, sier Madeleine.

Hun utdannet seg i landbruksfag, giftet seg og etablerte familie. 29 år gammel fødte hun den første datteren, Mathilde, og to år senere kom Michaela. Familien levde et utadvendt og sosialt liv på hestegården i Skåne, med fester, cocktailparties og grillfester. Ofte tok man seg et glass vin eller en drink allerede ved lunsjtider.

– Særlig sommeren er full av hyggelige anledninger til å komme sammen og ta noen glass. Alle har fri, og det er avslappet og trivelig. Man senker skuldrene og har det gøy.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer