Brudepike til leie

Jen har vært brudepike for hundrevis av fremmede

Da Jen Glantz ble permittert fra jobben bestemte hun seg for å aldri ha en annen sjef enn seg selv igjen. Hun ble brudepike til leie.

BRUDEPIKE TIL LEIE: Amerikanske Jen Glantz så en forretningsmulighet i det å være brudepike og skapte bedriften Bridesmaid For Hire. Foto: Gaby Deimeke
BRUDEPIKE TIL LEIE: Amerikanske Jen Glantz så en forretningsmulighet i det å være brudepike og skapte bedriften Bridesmaid For Hire. Foto: Gaby Deimeke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dagen du gifter deg skal være den lykkeligste dagen i livet hvor skuldrene er lave og stemningen er på topp. Men for mange kan det bli nokså stressende å stelle i stand en så stor begivenhet.

Det er nok litt forskjell fra land til land hva de ulike gjestene gjør i bryllupet. I USA har nok forloverne en større rolle i selve planleggingen og utførelsen, mens her til lands er det kanskje heller fokus på utdrikningslaget og det å holde styr på slør, kjole og ringer på selve dagen.

Hvem skulle tro at det lå litt av en business-mulighet her? Da Jen Glantz måtte forlate jobben sin tilbake i 2014, bestemte hun seg nemlig for at hun skulle hjelpe disse stressede brudene og brudgommene.

Hun ble en brudepike til leie!

Vært brudepike hundrevis av ganger

Som det første selskapet i hele verden, skapte altså amerikanske Jen bedriften «Bridesmaid for Hire».

- Jeg ble permittert fra fulltidsjobben min og følte at det var på tide å ta kontroll over livet mitt. Jeg husker at jeg ønsket å gjøre alt jeg kunne for at bedriften skulle fungere slik at jeg slapp å jobbe for noen andre igjen.

PROFESJONELL BRUDEPIKE: Jen Glantz har vært brudepike for hundrevis av fremmede. Foto: Gaby Deimeke
PROFESJONELL BRUDEPIKE: Jen Glantz har vært brudepike for hundrevis av fremmede. Foto: Gaby Deimeke Vis mer

Ideen om å bli en brudepike til leie kom ikke helt ut av det blå. Rundt den samme tiden som bedriften hennes ble født, ble også svært mange av vennene hennes forlovet og alle ville ha Jen som sin brudepike.

- Det fikk meg til å tenke om fremmede faktisk kunne ha leid meg til å være deres brudepike. Jeg la ut en annonse på nettet, og til min store overraskelse var det mange som tok kontakt like etterpå.

- Hvor mange ganger har du egentlig vært en brudepike?

- Hundrevis!

SKAPET FULLT AV KJOLER: I klesskapet til Jen henger det hvert fall 75 forskjellige bryllupskjoler. Foto: NTB
SKAPET FULLT AV KJOLER: I klesskapet til Jen henger det hvert fall 75 forskjellige bryllupskjoler. Foto: NTB Vis mer

I klesskapet til Jen henger det kjoler for både strandbryllup og vinterbryllup - i ekte «27 Dresses»-stil. Den eneste forskjellen er at i hennes klesskap henger det hele 75 bryllupskjoler.

Man kan trygt si at bedriften til den profesjonelle brudepiken har tatt av. Nå har hun ansatt en team som enten jobber med henne i bryllup, eller på egenhånd.

Mange lurer kanskje på hvorfor noen vil bruke penger på å leie en brudepike. Jen forteller at det kan det være flere grunner til.

- Noen leier meg fordi de ikke har så mange venner, mens andre trenger noen til å håndtere dramaet som lett kan oppstå.

Men dersom du vil ha noen til å håndtere ditt bryllupsdrama, kommer det til å koste deg en god del.

- Jeg jobber med brudeparet alt fra en måned til et år i forveien, og det koster fra 21 000 kroner.

HÅNDTERER DRAMA: Blant oppgavene til den profesjonelle brudepiken er å avverge krangler og sørge for at alt går smertefritt. Foto: Privat
HÅNDTERER DRAMA: Blant oppgavene til den profesjonelle brudepiken er å avverge krangler og sørge for at alt går smertefritt. Foto: Privat Vis mer

Hemmelig identitet

Mange av dem som ansetter Jen ønsker ikke at folk skal vite at hun er leid inn. Når jobben hennes er gjort i bryllupet, forlater hun det uten at noen merker det.

- Hvorfor?

- Jeg har en hemmelig identitet under bryllupet. De som leier meg vil ikke at noen skal vite at jeg er leid inn.

Mange har ledd av jobben til Jen og trodd det hele er en vits, men ifølge henne er dette en business som er misforstått.

- Vi antar at alle som gifter seg har et stort nettverk med støtte fra flere hold, men det er ikke tilfellet.

SUKSESS: Det er gått over seks år siden Jen startet bedriften sin. Foto: Privat
SUKSESS: Det er gått over seks år siden Jen startet bedriften sin. Foto: Privat Vis mer

Nå har det gått over seks år siden Jen startet «Bridesmaid For Hire», og endelig har den evige brudepiken blitt brud selv! Det har resultert i boken «Always The Bridesmaid, Finally The Bride».

Der skal hun blant annet dele noen gode tips med leserne, men det beste kan du få av henne allerede her og nå:

- Det er enkelt. Vær en god venn og sørg for at bruden har det bra. Ikke spør om hun trenger hjelp - bare hjelp! Det å være en god brudepike er det samme som å være en god venn.

ENDELIG GIFT: I mars giftet brudepiken seg med Adam Kosoff. Foto: Privat
ENDELIG GIFT: I mars giftet brudepiken seg med Adam Kosoff. Foto: Privat Vis mer
BOK PÅ GANG: Jen, som alltid er brudepike, har endelig blitt brud selv. Nå deler hun sine beste tips i en bok. Foto: Privat
BOK PÅ GANG: Jen, som alltid er brudepike, har endelig blitt brud selv. Nå deler hun sine beste tips i en bok. Foto: Privat Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer