Kultur

Jennifers triumf

Hollywood-yndlingen trodde det var en spøk da hun ble tilbudt rollen i kinoaktuelle The Break-Up rett etter bruddet med Brad Pitt.

Jennifers triumf
Publisert
Sist oppdatertFakta om Jennifer Aniston

 • Kallenavn: Jen
 • Sivilstatus: Kjæreste med skuespiller Vince Vaughn. Pressen spekulerer i om de to planlegger å gifte seg.
 • Født: 11. februar 1969 i Sherman Oaks, California
 • Høyde: 1,68 m
 • Utvalgte tv-serier/filmer: Molloy (1990), Leprechaun (1993), Friends (1993–2003), Picture Perfect (1997), Rock Star (2001), Bruce Almighty (2003), Along Came Polly (2004), Rumor Has It (2005), Friends with Money (2006)
 • Utdanning: Rudolf Steiner-skolen i New York, Fiorello La Guardia School of Music, Art & Performing rts, New York City («Fame»-skolen)
 • Priser: Nominert til Emmy fem ganger fra 2000 til 2004 for sin rolle som Rachel i Friends, hun vant i 2002. Samme rolle gjorde at hun ble nominert til Golden Globe i 2002 og vant samme pris i 2003.
 • Kåringer: Har flere ganger blitt listet som en av 50 vakreste mennesker av bladet People. I 2004 kåret danske FHM henne til verdens mest sexy kvinne. I GQ ble hun «Woman of the Year» i 2005.
 • Røtter: Greske aner. Bodde ett år i Hellas da hun var liten. Hennes families navn er egentlig Anastassakis, men det ble endret til Aniston, da familien flyttet til USA. Den greskættede skuespilleren Telly Savalas er hennes gudfar.
 • Heldigvis tok Jennifer Aniston (37) rollen i filmen, som har premiere i dag. Det var der hun traff drømmeprinsen. For da Brad Pitt pakket snippsekken og dro, tok det ikke lang tid før frøken Aniston smilte bredt og nyforelsket igjen.
 • Les anmeldelsen av The Break-Up her.

 • Vince Vaughn spiller mot Jennifer i The Break-Up. De to hadde vært venner i flere år, og raskt utviklet det seg til noe mer da Jennifer ble ledig på markedet. Hun er som vanlig ganske vag når hun snakker med KK om kjærlighetslivet sitt:

  - Jeg får vel bare prøve å lære av mine feil. Noen passer man bedre sammen med enn andre. – Jeg liker å være alene. Men jeg liker også å dele opplevelser med andre. Jeg er spent på hva framtida bringer. Hva som kommer til å skje i mitt liv, aner jeg ikke. I grunnen er det fint ikke å vite alt.

  Den umiddelbare framtiden ser i alle fall lys ut. The Break-Up gikk rett til topps på amerikanske kinolister premierehelgen. Ryktene sier at Jennifer planlegger å flytte sammen med kjæresten Vince i Chicago. Til og med bryllupsplaner blir det spekulert i, og Jennifer skal etter sigende ha diskutert dette ivrig med Friends-kollega Courteney Cox Arquette.

  Om hun topper sitt forrige bryllup, vites ikke. 29. juli 2000 giftet Brad Pitt og Jennifer seg i det som ble et av verdens mest omtalte bryllup. Gospelkor, fire band, 50 000 blomster og et gedigent fyrverkeri var bare noen av elementene som gjorde feiringen i Malibu spektakulær. Det var et eventyrbryllup med en prislapp på rundt fem millioner kroner. Gifteringene var fra Damiani og pyntet med gull og diamanter.

  Lykken syntes fullkommen, inntil Brad forelsket seg i Angelina Jolie. De ble sammen under innspillingen av Mr. and Mrs. Smith. Nå har Brad adoptert Angelinas barn, og paret er et av verdens mest omtalte. I januar i fjor ble Jennifer og Brad separert, og 2. oktober var skilsmissen et faktum. Forliket mellom de to ble på 60 millioner dollar.

  - Det var et fint og komplisert forhold, og jeg vil elske Brad resten av mitt liv. Jeg angrer ingenting, og jeg vil ikke pine meg selv fordi det ikke gikk. Vi hadde sju intense år sammen. Jeg håper at vi en vakker dag blir i stand til å være venner igjen, sa Jennifer nylig til den britiske avisen News of the World.

  Jennifers karriere har aldri gått bedre. Etter suksessen med tv-serien Friends har 37-åringen blitt mer og mer ettertraktet. I 2006 har hun allerede vært å se i to filmer på norske kinoer, den romantiske komedien Ryktet går med Kevin Costner og thrilleren Avsporing. Nå går The Break-Up på norske kinoer, og i neste måned kommer komedien Friends with Money.

  Filmkarrieren har gitt mersmak, selv om Jennifer trivdes godt på tv-skjermen.

  – Jeg tror nok ikke jeg kommer til å gå tilbake til tv, for ingenting kommer til å toppe Friends. Framover vil jeg nok heller satse på film. Uansett hva som skjer med min karriere, var Friends en helt spesiell opplevelse. Men ti år var nok, konstaterer Aniston.

  Selv om Jennifer tidligere har sagt at hun er svært ukomfortabel med nakenscener på film, gikk det greit å sprade rundt i 30 sekunder i blanke messingen i The Break-Up

  – Det var frigjørende. Jeg ble helt sprø, rev av meg skjorta og skrek «Woo! Woo!». Jeg tror det er noe frigjørende med å gå komplett naken. Jo eldre jeg er blitt, desto mer fred har jeg funnet med meg selv, har Jennifer sagt til britiske OK! Magazine.

 • Sjekk hvordan du kler Jennifers berømte frisyre på Bli ny på nett. Klikk her.

 • I 2000 giftet Jennifer seg med Brad Pitt, og lenge var de Hollywoods mest ettertraktede stjernepar. Vi vet alle hvordan det gikk.
  I 2000 giftet Jennifer seg med Brad Pitt, og lenge var de Hollywoods mest ettertraktede stjernepar. Vi vet alle hvordan det gikk. Vis mer
  Jennifer spiller mot han som ble kjæresten hennes, Vince Vaugh, i den romantiske komedien «The Break-Up».
  Jennifer spiller mot han som ble kjæresten hennes, Vince Vaugh, i den romantiske komedien «The Break-Up». Vis mer
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer