Kultur

Jentefavoritter

Disse låtene spiller du på vorspielet.

Jentefavoritter
Publisert
Sist oppdatertEthvert vellykket vorspiel avhenger av at lydsporet blir perfekt - her er ti låter som garantert sørger for champagnesus og ellevill jubel når jentene samles til festlig lag.

Styr unna utslitte klisjéåter som Girls Just Wanna Have Fun og It's Raining Men, og putt noen (mer eller mindre) moderne klassikere i spilleren. Advarsel: flere av disse har innhold som fungerer særdeles oppbyggende på selvtillit og humør.

 • Sugababes: Round Round
  Sugababes er selvskrevne på jentevorspielet, og låta Round Round passer perfekt, all den tid den handler om nettopp dette: å samle jentene til en morsom kveld på by'n. Akkurat passe girl power-dose.

 • Timbuktu: Det löser sig
  Lille, svenske Timbuktu synger om at alt ordner seg på en slik måte at det er umulig å ikke tro på ham. Og er det noe man trenger på vorspiel, er det optimisme!

 • Jenny Wilson: Let my shoes lead me forward
  Enda en svenske: Jenny Wilson er det beste som har kommet fra nabolandet siden Ikea, og hennes gladbitre sanger bør oppdages av enda flere. Musikken kan du høre på Jennys hjemmeside.

 • Bon Jovi: Living on a prayer
  Intet vorspiel uten bidrag fra åttitallet, og Bon Jovi må selvfølgelig med. Rockens kongepudler er allsangfavoritt nummer én.

 • Saul Williams: List of Demands
  Har du en nydumpet venninne, er dette sangen for henne. Her er det lite sutring, men derimot mye nedsetting av foten. Hiphop-kunstneren synger om at han har «a list of demands, written on the palm of my hands» og er temmelig sinna og adrenalinpumpende. Og sykt fengende!


 • Erlend Øye: Sheltered Life / Fine Day
  Etter aggresjonsutslipp med Saul Williams er det klart for sommerlig jubel med Erlend Øye. Verdens beste brilleslange synger overbevisende om at det kommer til å bli en fin dag i dag, og at «it's going to be a fine day tomorrow». Bare gode dager altså - det kan vi like!

 • Spice Girls: Wannabe
  Du kan si hva du vil om krydderjentene, men jeg har ennå til gode å se én jente i aldersgruppa 3 til 33 år som ikke må danse og smile litt når Wannabe settes på. Vi håper fortsatt på gjenforening...

 • Phoenix: If I ever Feel Better
  Phoenix lager verdens mest fengende pop, med verdens fineste franske aksent. At denne låta handler om kjærlighetssorg og frykten for å innlede et nytt forhold får så være - man danser til den uansett om man vil eller ikke. Toppklasse!

 • Madonna: Like a Virgin
  Madonna har jo sånn cirka en million låter som trygt kan spilles på jentevorspiel. Likevel er det ifølge vår høyst uvitenskapelige undersøkelse Like a Virgin som fører til de mest lattervekkende/sensuelle dansetrinnene blant våre jevnaldrende kvinns. Her forvinner de siste hemningene.

 • Dolly Parton: Jolene
  I mange år var det fullstendig umulig for meg å gå ut på byen uten å ha hørt Jolene. Taxien kunne tute så mye den bare ville, låta måtte spilles til siste tone. Dolly er nå en gang den ubestridte dronninga, og få ting sveiser jentegjengen sammen som kollektiv skråling av «Jolene, Jolene, Jolene, Joleeeeene!».


 • LES OGSÅ:
 • Alt du trenger av mat og drikke til festlig lag
 • Unngå makeup-tabbene
 • Slik kler du deg til jentefesten • Svenske Jenny Wilson er glad, streng og bitter på samme tid, og bør elskes av alle.
  Svenske Jenny Wilson er glad, streng og bitter på samme tid, og bør elskes av alle. Vis mer
  Jon Bon Jovi på vorspiel? Mmmmm, ja takk!
  Jon Bon Jovi på vorspiel? Mmmmm, ja takk! Vis mer
  Timbuktu overbeviser oss fullstendig om at alt kommer til å gå bra.
  Timbuktu overbeviser oss fullstendig om at alt kommer til å gå bra. Vis mer
  Den ultimate jentegruppa: Kranglefantene i Spice Girls.
  Den ultimate jentegruppa: Kranglefantene i Spice Girls. Vis mer
  Våre franske favoritter i Phoenix er selvskrevne på vorspielet.
  Våre franske favoritter i Phoenix er selvskrevne på vorspielet. Vis mer
  Saul Williams: sinna hiphop av aller beste merke.
  Saul Williams: sinna hiphop av aller beste merke. Vis mer
  Dronning Dolly er siste kvinne ut før vi løper til taxien.
  Dronning Dolly er siste kvinne ut før vi løper til taxien. Vis mer
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer