Kultur

Jentefavoritter

Disse låtene spiller du på vorspielet.

Jentefavoritter
Publisert
Sist oppdatert
Ethvert vellykket vorspiel avhenger av at lydsporet blir perfekt - her er ti låter som garantert sørger for champagnesus og ellevill jubel når jentene samles til festlig lag. Styr unna utslitte klisjéåter som Girls Just Wanna Have Fun og It's Raining Men, og putt noen (mer eller mindre) moderne klassikere i spilleren. Advarsel: flere av disse har innhold som fungerer særdeles oppbyggende på selvtillit og humør.
 • Sugababes: Round RoundSugababes er selvskrevne på jentevorspielet, og låta Round Round passer perfekt, all den tid den handler om nettopp dette: å samle jentene til en morsom kveld på by'n. Akkurat passe girl power-dose.
 • Timbuktu: Det löser sigLille, svenske Timbuktu synger om at alt ordner seg på en slik måte at det er umulig å ikke tro på ham. Og er det noe man trenger på vorspiel, er det optimisme!
 • Jenny Wilson: Let my shoes lead me forwardEnda en svenske: Jenny Wilson er det beste som har kommet fra nabolandet siden Ikea, og hennes gladbitre sanger bør oppdages av enda flere. Musikken kan du høre på Jennys hjemmeside.
 • Bon Jovi: Living on a prayerIntet vorspiel uten bidrag fra åttitallet, og Bon Jovi må selvfølgelig med. Rockens kongepudler er allsangfavoritt nummer én.
 • Saul Williams: List of DemandsHar du en nydumpet venninne, er dette sangen for henne. Her er det lite sutring, men derimot mye nedsetting av foten. Hiphop-kunstneren synger om at han har «a list of demands, written on the palm of my hands» og er temmelig sinna og adrenalinpumpende. Og sykt fengende!
 • Erlend Øye: Sheltered Life / Fine DayEtter aggresjonsutslipp med Saul Williams er det klart for sommerlig jubel med Erlend Øye. Verdens beste brilleslange synger overbevisende om at det kommer til å bli en fin dag i dag, og at «it's going to be a fine day tomorrow». Bare gode dager altså - det kan vi like!
 • Spice Girls: WannabeDu kan si hva du vil om krydderjentene, men jeg har ennå til gode å se én jente i aldersgruppa 3 til 33 år som ikke må danse og smile litt når Wannabe settes på. Vi håper fortsatt på gjenforening...
 • Phoenix: If I ever Feel BetterPhoenix lager verdens mest fengende pop, med verdens fineste franske aksent. At denne låta handler om kjærlighetssorg og frykten for å innlede et nytt forhold får så være - man danser til den uansett om man vil eller ikke. Toppklasse!
 • Madonna: Like a VirginMadonna har jo sånn cirka en million låter som trygt kan spilles på jentevorspiel. Likevel er det ifølge vår høyst uvitenskapelige undersøkelse Like a Virgin som fører til de mest lattervekkende/sensuelle dansetrinnene blant våre jevnaldrende kvinns. Her forvinner de siste hemningene.
 • Dolly Parton: JoleneI mange år var det fullstendig umulig for meg å gå ut på byen uten å ha hørt Jolene. Taxien kunne tute så mye den bare ville, låta måtte spilles til siste tone. Dolly er nå en gang den ubestridte dronninga, og få ting sveiser jentegjengen sammen som kollektiv skråling av «Jolene, Jolene, Jolene, Joleeeeene!».
 • LES OGSÅ:Alt du trenger av mat og drikke til festlig lagUnngå makeup-tabbeneSlik kler du deg til jentefesten

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer