Sjelden sykdom:

- Jentene mine er unike

- Vi velger å være åpne om sykdommen for å gjøre det lettere for jentene våre å vokse opp, sier mamma Henriette.

SJELDENT: Tvillingene har en svært sjelden genfeil. FOTO: Privat
SJELDENT: Tvillingene har en svært sjelden genfeil. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

Henriette S. Ognedal (30) og ektemannen Jone (30) fra Bjerkheim gledet seg til å møte tvillingene som vokste i mammas mage. Det samme gjorde Oda (7) og Kevin (5).

- Da tvillingene ble født, var vi overlykkelige over at alt gikk bra. Vi tenkte at alt var perfekt, selv om de to kom til verden med et hastekeisersnitt to måneder før termin, sier Henriette.

Ambulansefly

En lege fattet mistanke da tvillingene plutselig fikk skyhøye målinger på blodsukkeret, samtidig som kroppene deres hovnet opp og fikk utslett. Fettinnholdet i blodet deres var også så høyt at de på Sykehuset i Stavanger ikke klarte å lese av barnas blodprøver.

- De hadde fått pulver i morsmelken for å vokse fortere. Da de ble fløyet med ambulansefly til Rikshospitalet var tilstanden så dårlig at ikke engang intravenøs behandling med insulin virket, forteller Henriette, som kan fortelle at jentene hennes veide henholdsvis 1450 og 1460 gram da de ble født.

- Gikk i kjelleren

Henriettes første tanke var at jentene hennes hadde problemer med å regulere blodsukkeret, og at det ville gå over av seg selv eller lett kunne behandles.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer