Dorthe Skappel:

- Jentene mine syntes til tider det var tøft å ha meg som mamma

Dorthe Skappel tror ikke de to døtrene hennes ville hatt noen fin barndom, hvis mannen hennes Jon hadde levd som hun har gjort.

Det stedet der Dorthe Skappel virkelig finner roen, er på hytta på Koster i Sverige. Familiehunden Salto er også med. Dorthe er kledd i egendesignet genser og private klær. FOTO: Astrid Waller
Det stedet der Dorthe Skappel virkelig finner roen, er på hytta på Koster i Sverige. Familiehunden Salto er også med. Dorthe er kledd i egendesignet genser og private klær. FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert

Et kvart århundre. Smak litt på det ordet. Kanskje har du ikke levd så lenge, eller kanskje er du en av dem som føler at det var som i går at en langbeint skjønnhet inntok tv-ruta og ønsket oss velkommen til «God Kveld Norge».

Siden Dorthe Skappel (59) «skled inn i TV 2 på et bananskall», som hun kaller det, for godt og vel 25 år siden, har hun steget fram som en av landets mest glamorøse og veletablerte programledere. Ikke én sending har hun gått glipp av, til tross for indre blødninger og flere operasjoner.

På scenen uansett

Mens en rådyrkalv lusker mellom buskaset i hagen og trakteren fyller det store kjøkkenet med den oppkvikkende duften av kaffe, forteller Dorthe om hvordan hun flere ganger er blitt trillet inn i studio i rullestol og hentet i ­sykebil. Hvordan hun har oversett smerter, tatt et ekstra «magadrag», kledd på seg de høye hælene, det varme ­smilet og formidlet kjendisstoff til oss.

– Det var jo vondt, men etter hvert som årene gikk, gikk det litt sport i å klare enda en sending, forteller hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer