Helse & Livsstil

Jentesesjon en suksess

Flere jenter går inn i Forsvaret, etter at hele jentekull blir innkalte til sesjon.

Jentesesjon en suksess
Publisert
Sist oppdatert
Innkalling til frivillig sesjon førte til at tallet på jenter som møter til tjenestesjekk, er sjudoblet. Dermed kan Forsvarets kvinnemål i førstegangstjenesten være oppfylt.

Firedobling

Målet om å firedoble antall jenter som avtjener førstegangstjeneste fra dagens 3,6 prosent til 15 prosent, blir trolig oppfylt allerede etter ett år med ny sesjonsordning for jentene.

89-modeller innkalt

I dag er det bare 300-400 jenter blant de 10.000 vernepliktige. Etter fjorårets historiske innkalling av alle jenter i 1989-årskullet til frivillig sesjon, er allerede 2.700 jenter klassifisert som tjenestedyktige etter sesjon.

Etter siste sesjon for dette årskullet i februar 2008, regner Forsvaret med å ha 4.000 tjenestedyktige jenter på sine lister.

Villighetskontrakt

Det er lite trolig at alle disse inngår villighetskontrakt for å avtjene verneplikt. Men at andelen kvinnelige rekrutter neste sommer blir betydelig større enn før, er utvilsomt skriver Adresseavisen.

– Fortsetter trenden, vil vi være godt innenfor målet om 15 prosent jenter i Forsvaret, sier oberstløytnant Per-Ivar Norman, fungerende stabssjef Vernepliktsverket. (©NTB)

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer