Livmorhalskreft

Joachim mistet sin elskede Jorun (34) til kreften

Det er kun et halvt år siden Joachim mistet sin kone Jorun til livmorhalskreft. Nå vil han bidra til at færre opplever samme skjebne.

AGGRESSIV KREFT: På 32-årsdagen sin fikk Jorun beskjeden om at hun hadde fått livmorhalskreft. To år senere tapte hun kampen mot sykdommen. FOTO: Privat
AGGRESSIV KREFT: På 32-årsdagen sin fikk Jorun beskjeden om at hun hadde fått livmorhalskreft. To år senere tapte hun kampen mot sykdommen. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

- Det hun ikke fikk i kvantitet, fikk hun igjen i kvalitet, pleide hun å si. Hun hadde hatt et bra liv - det ble en trøst for oss begge, sier Joachim Berntsen Skouverøe (38) åpenhjertig over telefon.

To høylytte og tilsynelatende aktive småjenter hyler og ler i bakgrunnen.

For et halvt år siden opplevde Joachim det han lenge hadde fryktet mest. Kona hans døde etter en to års lang kamp mot uhelbredelig livmorhalskreft, kun 34 år gammel. Joachim mistet sin elskede Jorun og Jenny (6) og Astrid (3) mistet mamma.

- Det har vært fryktelig vondt. Og på noen måter også fint.

- Det er litt fascinerende, for i dag lurer jentene på de samme tingene som meg. «Hvor er mamma nå?» «Har hun det bra?». Da sier jeg at jeg ikke vet, men at jeg tror hun ikke har det vondt lenger. Så gråter vi litt sammen og snakker videre.

Møttes som studenter

Vi spoler tiden tilbake noen år, til et sent nachspiel på en studentdrevet bar i Bergen i 2005. Det var her Joachim og Jorun helt tilfeldig møttes for aller første gang.

Det Joachim umiddelbart likte så godt med Jorun, var at alt føltes så uanstrengt og enkelt fra første stund. De fant tonen umiddelbart, samtalene fløt og de kunne snakke om alt. Mer enn hva de kunne med noen andre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer