FILMAKTUELL: Pia Tjelta spilte i sin første film for 14 år siden, men hun blir fortsatt nervøs for kritikkene.  Foto: Charlotte Spetalen
FILMAKTUELL: Pia Tjelta spilte i sin første film for 14 år siden, men hun blir fortsatt nervøs for kritikkene. Foto: Charlotte Spetalen Vis mer

Pia Tjelta

– Jobben går på selvtilliten løs

Pia Tjelta (36) lurer hele tiden på om hun er god nok.

Pia Tjelta filmdebuterte med et brak i lavbudsjettfilmen Mongoland. 14 år senere var innsatsen fortsatt på topp da KK fulgte henne eksklusivt gjennom den seks måneders lange innspillingen av spillefilmen Amnesia.

– Dette er uten tvil den mest krevende og mest spennende rollen jeg har hatt, sier Pia Tjelta i et intervju med KK.

I Amnesia fyller Pia og motspiller Christian Rubeck lerretet helt alene, i et intenst, psykologisk kammerspill. Filmen er premiæreklar 10. januar, og Pia er spent på kritikkene.

GA ALT: Pia Tjelta beskriver den seneste filmen, som sin mest utfordrende.  Foto: Charlotte Spetalen
GA ALT: Pia Tjelta beskriver den seneste filmen, som sin mest utfordrende. Foto: Charlotte Spetalen Vis mer

Familien er viktig

– Hva er forskjellen på Pia i Mongoland og Pia i Amnesia, 14 år etter?
– Jeg skullle ønske jeg kunne si trygget, sier Pia og ler litt før hun utdyper:

– Jeg er blitt eldre, og da kommer man tettere på kjernen i seg selv, men jeg vet ikke om jeg kan si at jeg er blitt så mye tryggere.

De syv siste årene har Pia vært kjæreste med skuespillerkollega Mads Ousdal, og de har en datter hver. I intervjuet i KK forteller hun at det er veldig viktig for henne å ha en trygg familiebase å komme hjem til etter lange innspillingsdager.

LES OGSÅ: Pia Tjeltas råd for å unngå vintage-tabbene.

KK1, i salg fra 3. januar.
KK1, i salg fra 3. januar. Vis mer

En vanskelig situasjon

– Er det hardt å være skuespiller?

– Det som er hardt er hele tiden å være avhengig av at andre skal velge deg. Du har liten makt selv, og det synes jeg er en vanskelig situasjon å være i, sier Pia.

Pia er i år også aktuell i komedien Neste sommer på TVNorge, og i høstens kommende film om Kaptein Sabeltann. Hun er i tillegg ansatt på Nationatheatret.

LES OGSÅ: Spilte til hun var gul og blå i ansiktet.

NY FILM: Amnesia er et intenst kammerspill mellom Christian Rubeck og Pia Tjelta. KK var med på innspillingen. Foto: Charlotte Spetalen
NY FILM: Amnesia er et intenst kammerspill mellom Christian Rubeck og Pia Tjelta. KK var med på innspillingen. Foto: Charlotte Spetalen Vis mer

På selvtiliten løs

– Sett utenfra virker det som om du er en type som ofte blir valgt?– Jo, men du er hele tiden oppe til vurdering. Det planter en tvil og en nerve i meg: Er jeg god nok? På den måten kan du si at jobben går på selvtilliten løs, sier Pia.

Hun legger til at hun har vokst som skuespiller av den krevende rollen i Amnesia.

LES OGSÅ: – Unge jenter vet ikke hvor vakre de er.

Hele intervjuet kan leses i KK nummer 1, som er i salg fra fredag 3. januar.

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop