Mindfulness:

Jocelyn (37) ble utbrent som 25-åring: - Jeg gikk på autopilot

12 år senere har hun laget en dagbok for å hjelpe andre.

FOTO: Milan Vermeulen
FOTO: Milan Vermeulen Vis mer
Publisert

For ikke mange år siden ble vi introdusert for fargeleggingsbøker for voksne. Nå finnes det flere midler man kan ty til dersom man trenger litt hjelp til å finne såkalt mindfulness, eller oppmerksomt nærvær. Et konsept som har blitt populært er forskjellige bøker der man kan utforske kreativiteten.

En av de som har kastet seg på bølgen er tidligere førstedame, Michelle Obama (54), som nylig ga ut en oppfølgingsbok etter sin selvbiografi fra 2018 kalt «Min historie». Boka fra 2020 heter «Min historie: En guide til din egen livsfortelling», og der kan leseren selv fylle inn sidene med egne erfaringer og historier. En annen dame som har laget en kreativ dagbok, er den tyske forfatteren og journalisten Jocelyn De Kwant (37).

- Jeg følte jeg kom hjem

De Kwant er forfatteren bak boka «Creative flow», eller «Kreativ dagbok» som er den norske oversettelsen. Boka inneholder 365 øvelser, én for hver dag i året, der leseren selv skal skrive, tegne og male på sidene. De Kwant forteller til KK at hun valgte å skrive denne boka da hun selv for 12 år siden opplevde å bli utbrent.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer