Diabetes:

Jonas (8 md.) begynte plutselig å kaste opp og hyperventilere

– Frem til 10. januar 2018 var Jonas i våre øyne helt frisk. Vi ante ikke at han skulle bli dødssyk, sier mamma Hanne.

PLUTSELIG SYK: – Nå må vi være kjappe, vi tror Jonas har diabetes og må gi insulin intravenøst, sa en lege etter å ha målt blodsukkeret hans. FOTO: Privat
PLUTSELIG SYK: – Nå må vi være kjappe, vi tror Jonas har diabetes og må gi insulin intravenøst, sa en lege etter å ha målt blodsukkeret hans. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

Det er mange som flagger på bursdagen til Jonas, som kom til verden 8. mai 2017. Storebror Emil (7) var stolt, mamma Hanne Fremo Malvik (33) og pappa David Sommervold Folde (34) var overlykkelige for nok en frisk og sunn sønn. Jonas utviklet seg fint, og Hanne koste seg i mammapermisjonen.

– Med en storebror i barnehagen, er det klart Jonas fikk noen virusinfeksjoner av og til, men aldri så alvorlig at det bekymret oss, sier David.

– Frem til 10. januar 2018 var Jonas i våre øyne helt frisk. Vi ante ikke at han skulle bli dødssyk noen timer senere, legger Hanne til.

Kastet opp og pustet rart

Hanne la merke til at Jonas virket litt utilpass og i dårlig form den januarmorgenen. Hun bestemte seg for en morgentur og plasserte den åtte måneder gamle babyen i vogna. Jonas likte vanligvis trilleturer, og Hanne reagerte på at han sutret. Hun ga ham en klemmepose med smoothie, som gutten slukte. Men survingen ga seg ikke. Hanne tenkte at han sikkert var mer sulten, og ga babyen en klemmepose med grøt. Den forsvant like fort. Jonas sovnet på tilbakeveien, men våknet etter kort tid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer