ELSKER HENNE OVER ALT: Jono el Grande og Anbjørg Sætre Håtun har vært sammen siden 1999.  Foto: Privat
ELSKER HENNE OVER ALT: Jono el Grande og Anbjørg Sætre Håtun har vært sammen siden 1999. Foto: Privat Vis mer

Kk Reportasje

Jono El Grande om kona: - Hun holder liv i meg

Kreftsykdommen har bundet Jono El Grande og Anbjørg Sætre Håtun enda tettere sammen.

Publisert
Hva er det som virkelig får en mann til å forelske seg i en kvinne? Denne uken har KK bedt tre mannlige skribenter skrive om kvinnen i deres liv.

I denne saken får du lese et er utdrag fra komponist Jono El Grandes hyllest til kona og NRK-profilen Anbjørg Sætre Håtun. De har vært sammen siden 1999.

De siste ti årene har de sammen kjempet mot Anbjørgs kreftsykdom.

LES OGSÅ: Jeg kunne ikke gi slipp på henne.

VERDENS VAKRESTE: "Kona mi er universets mest sprengvakre prakt av en kjæreste", er blant det Jono El Grande skriver om Anbjørg i ukens KK.  Foto: Privat
VERDENS VAKRESTE: "Kona mi er universets mest sprengvakre prakt av en kjæreste", er blant det Jono El Grande skriver om Anbjørg i ukens KK. Foto: Privat Vis mer
BEUNDRER ANBJØRG: Jono skriver også at han beundrer konas mot i kreftkampen. Foto: Privat
BEUNDRER ANBJØRG: Jono skriver også at han beundrer konas mot i kreftkampen. Foto: Privat Vis mer
Vis mer

Den vakreste i universet - Jono om Anbjørg

Kona mi er universets mest sprengvakre prakt av en kjæreste. Hvert år, den 20. september, feirer vi hennes deltakelse på Jordens bane rundt solen. Men vi feirer også som om det var omvendt: At det er hun som er det strålende kraftsentrum verden dreier seg om. Solen er sekundær i hennes nærvær. Anbjørg er et vandrende naturfenomen, et medisinsk under av gode vibrasjoner! Hun holder liv i meg, og uten henne er jeg kanskje en fortapt astronaut uten moderskip i tomt rom.

Jeg blir stolt av alt hun får til. Anbjørg er en sann visjonær. Hun får andre mennesker til å stråle ved selv å stråle og øse av sin godhet og klokskap. Som når hun holder foredrag, helt i kraft av seg selv på podiet der hun får tusener av mennesker som er tynget av å ha opplevd eller av å oppleve smerte til å blusse opp i letthet av håpet hun gir dem.

Og sånn sett beundrer jeg hennes evne til å mane fram og gi seg selv – og meg – håp, når livet av og til virker totalt Sisyfos-urettferdig – du vet, Sisyfos, han som ble dømt til å dytte en kjempestein opp på et fjell, hvorpå steinen ble dyttet ned igjen da han endelig nådde toppen og han måtte dytte steinen enda en gang opp, for så å få den skubbet ned enda en gang, på samme vis, igjen og igjen, i evig tid – sånn føles livet av og til for oss. Og Anbjørg har rost meg for at jeg har gitt henne mye kjærlighet i disse stundene. Samtidig gir hun meg det samme.

Ofte er jeg den som får oss til å le og glemme at vi står midt i steindyttingen, mens hun er den som forteller oss med overbevisning at vi ikke skal dytte for alltid. Av og til bytter vi disse rollene. Og ved å utfylle hverandre slik, er det ekstra godt å leve med Anbjørg.

Jeg har lært masse av henne. I løpet av våre 14 og et halvt år – eller drøye 5252 dager, eller 126 048 timer, eller 7 562 880 minutter, eller 453 772 800 sekunder – sammen, har jeg vokst med henne til å bli et bedre menneske, slik hun kanskje også har gjort det samme på sin måte med meg.

I KK 34 (i salg fredag 9. august) kan du lese resten av Jono el Grandes kjærlighetserklæring, samt to andre skribenters hyllest til Kvinnen med stor K.

LES OGSÅ: Slik endret Gry Hollywoodstjernens liv

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer