Jordan (21) ble drept av haier på familieferie: – Vi gråter hver natt

Idet mor og datter kjempet seg mot sikkerhet sammen, ytret Jordan sine siste ord: «Mamma, det kommer en hai til.»

TRAGEDIE: Ungjenta Jordan Lindsey mistet livet i et brutalt hai-angrep på familieferie på Bahamas i juni. Nå snakker de etterlatte ut. FOTO: Scanpix
TRAGEDIE: Ungjenta Jordan Lindsey mistet livet i et brutalt hai-angrep på familieferie på Bahamas i juni. Nå snakker de etterlatte ut. FOTO: Scanpix Vis mer
Publisert

I sommer satte California-jenta Jordan Lindsey kursen mot Bahamas sammen med familien og kjæresten sin.

Ferien bestod for det meste av å kose med de verdenskjente grisene som opptar stranden på paradisøyene, late timer ved bassengkanten og snorkling i det krystallklare havet.

En skjebnesvanger onsdag ble idyllen til mareritt.

26. juni begynte som en helt vanlig dag; Jordan og moren Kami la avgårde på en spontan ekskursjon til øya Rose Island for å snorkle, mens faren Michael og resten av reisefølget var på en strand i nærheten.

Så kom skrekkbeskjeden: «En ung jente har blitt angrepet av hai».

Nå snakker Lindsey-familien ut om deres livs verste dag på talkshowet Good Morning America.

I intervjuet forteller Michael at han umiddelbart løp til bryggen datteren og kona hadde kastet loss fra kort tid tidligere. Her ventet bare uutholdelig uvissthet.

Foreløpig ante han ikke om det faktisk var Jordan som hadde blitt angrepet, ei heller hvor brutalt angrepet hadde vært – og hvor tragiske konsekvenser det skulle få...

LES OGSÅ: Bethany Hamilton var 13 år da hun ble angrepet av hai og mistet armenDøde i morens armer

Kami Lindsey trodde først at det var delfiner som omringet datteren. Sannheten var langt verre.

Jordan skal ha rukket å rope etter moren før tre tigerhaier gikk til brutalt angrep.

Et av rovdyrene rev av 21-åringens høyre arm, men på mirakuløst vis klarte hun likevel å svømme til Kami – som nå så sitt verste mareritt utspille seg. Idet mor og datter kjempet seg mot sikkerhet sammen, ytret Jordan sine siste ord: «Mamma, det kommer en hai til.»

Denne gangen tok de benet hennes.

Kami fikk til slutt datterens skamferte kropp ut av vannet og opp på en strandkant. Derfra ble Jordan hastet til sykehuset, men California-jentas liv sto ikke til å redde.

– Da jeg kom inn på sykehuset, sa de at datteren min allerede var borte, sier Michael i det følelsesladde Good Morning America-intervjuet.

Han forteller også at Kami, som ikke er tilstede i intervjuet, opplevde det «verste».

– Kami måtte gjennomgå det verste. Jordan døde i armene hennes. Vi gråter fortsatt hver natt. Hver gang Kami lukker øynene sine, er hun tilbake i det vannet. Med alt blodet.

LES OGSÅ: Da Saras mamma mistet sin mor, ble hun som et knust barn

ANGREP: Kami Lindsey trodde først at det var delfiner som omringet datteren – i stedet var det tre tigerhaier. Dødsfallet skal være det første hai-relaterte på Bahamas på ti år. FOTO: Scanpix
ANGREP: Kami Lindsey trodde først at det var delfiner som omringet datteren – i stedet var det tre tigerhaier. Dødsfallet skal være det første hai-relaterte på Bahamas på ti år. FOTO: Scanpix Vis mer

Kritiserer selskapet bak ekskursjonen

Bakgrunnen for at Michael Lindsey – sammen med Jordans kjæreste Gianna Gabrielle-Kasparek – snakker ut, er hovedsakelig å rette fokus mot sikkerhetsrutiner på lignende ekskursjoner og viktigheten av at de opprettholdes.

Dét skal det nemlig ha vært total mangel på da angrepet på Jordan inntraff.

– Ingen hoppet i vannet. Sjokkerende nok mobiliserte ingen i bemanningen seg for å hjelpe på noen som helst måte. Mens Kami svømte med Jordan var hun sikker på at en båt skulle komme og få dem i sikkerhet, men det skjedde ikke, sier familien i en uttalelse til People og fortsetter:

– Vi deler historien vår fordi vi er bekymret for at andre skal havne i livstruende situasjoner på ferie i Bahamas. Selv om ingenting kan forandre utfallet av tragedien vi gjennomlever nå, håper vi at obligatoriske sikkerhetsrutiner blir fastsatt, slik at det er mindre sannsynlig at dette skjer igjen.

Det var selskapet Sandy Toes som sto bak ekskursjonen. De mener selv at de handlet i tråd med retningslinjene sine og at personalet tok alle «fornuftige» steg for å forhindre hendelsen.

LES OGSÅ: Dette sier foreldrene til babyen som falt ut av «det norske» cruise-skipet

DØDE: Jordan Lindsey overlevde ikke de store skadene tre tigerhaier påførte henne. FOTO: Scanpix
DØDE: Jordan Lindsey overlevde ikke de store skadene tre tigerhaier påførte henne. FOTO: Scanpix Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer