Barnemishandling:

Jordan rømte fra «Skrekkens hus» og reddet sine 12 søsken

I 29 år holdt ekteparet sine 13 barn fanget hjemme mens de sultet, mishandlet og hjernevasket dem.

BLI MANGE: David Allen Turpin og Louise Anna Turpin var religiøse og tolket bibelen dit at det var deres mening å få mange barn for å fylle jorden. De fikk 13 barn, men behandlet dem verre enn dyr. Så en dag valgte en av døtrene deres å ta sjansen på å rømme. FOTO: NTB
BLI MANGE: David Allen Turpin og Louise Anna Turpin var religiøse og tolket bibelen dit at det var deres mening å få mange barn for å fylle jorden. De fikk 13 barn, men behandlet dem verre enn dyr. Så en dag valgte en av døtrene deres å ta sjansen på å rømme. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

I et stille forstadsområde i Perris, California sniker en skikkelse seg ut av et vindu. Klokken er 05.49 natt til 14. januar 2018. Først ute, nøler hun litt. Hvilken vei er tryggest å ta? Så setter hun fart, og løper nedover gaten, bort fra huset. Det huset hun har vært fanget i hele sitt liv. Huset skal snart bli kjent som «Skrekkens hus».

Med seg har hun en gammel telefon hun har funnet et sted i huset og videobevis for hvordan hun og søsknene blir lenket fast i hjemmet. 17 år gamle Jordan Turpin har samlet nok mot til å rømme hjemmefra og ringe politiet. Hun vil redde seg selv og sine søsken. Hvis hun ikke klarer det, ikke blir trodd av politiet, frykter hun for sitt liv.

Mens hun skjelver voldsomt av frykt, forsøker hun å taste inn nødnummeret og trykke på ringeknappen. Til slutt får hun det til. Trolig har hun aldri snakket i telefonen før.

«Jeg var så redd, jeg befant meg faktisk midt på veien fordi jeg visste ikke at man skulle gå på fortauet, for jeg hadde aldri vært ute før,» forteller Jordan i et åpenhjertig intervju med Diane Sawyer på ABC News.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer