Jordbær

Jordbær- lykke

Nå er de norske jordbærene på sitt beste. Prøv en ny dessert eller kake, eller lag en frisk sommerfrokost med de deilige bærene!

Jordbær- lykke
Publisert
Sist oppdatert

Sjokolademarengser med jordbær
(6–8 porsjoner)
Porsjonsmarengser med sjokolade, jordbær og en mild mascarponekrem er luksusdessert med smak av sommer. Marengs kan du bake i god tid på forhånd og oppbevare tørt.

Marengs:
4 store eggehviter
½ ts eddik
2 dl sukker

Garnering:
100 g mørk sjokolade

Mascarponekrem:
1 ½ dl kremfløte
150 g mascarponeost
1–2 ss melis
1 ts vaniljesukker

Servering:
5 dl jordbær
melis
kryddergrønt

Sett ovnen på 125°. Pisk eggehvitene stive til skum. Tilsett eddik og pisk videre en stund. 

Tilsett sukker og pisk til eggehvitene blir faste og du kan snu bollen opp ned. Klikk ut marengser, ca. 8 stk, på bakepapir på steke­plate med to spiseskjeer.

Stek marengsene i ca. 1 time midt i ovnen. Ta dem ut og avkjøl på rist.

Smelt sjokolade over vannbad og hell det forsiktig over de kalde marengsene. Hit kan du forberede.

Ved servering legges marengser på serveringsfat sammen med jordbær.

Pisk fløten til en myk løs krem og bland med mascarponeost. Smak til med melis og vanilje­sukker.

Server kremen ved siden av. Del bærene om de er store. Pynt med sitronmelisse eller mynteblader.

 

Trifle
Trifle Vis mer

Trifle

(4 porsjoner)
Lag desserten ferdig i god tid, gjerne dagen før. Desserten er både lettvint og god.

ca. 10 mandel- eller havremakroner
300 g jordbær
1 pk. ferdig jordbærgelé (½ liter)
½ l ferdig vaniljekrem
1 dl kremfløte
jordbær til pynt

Grovknus kjeksene.

Del jordbær i biter og legg i 4 glass. Smelt gelé over svak varme. Hell den over bærene og la det avkjøles. Strø over kakesmuler.

Pisk fløten til krem og bland med vaniljekremen.

Fordel vaniljekremen over til slutt og pynt med noen ekstra jordbær.

Ostekake med rørte bær
Ostekake med rørte bær Vis mer


Ostekake med rørte bær

(6 porsjoner)
Kaken er lett å bake og smaker herlig nystekt med nyrørte jordbær og krem.

500 g cottage cheese
1 dl mandler
½ dl hvetemel eller glutenfri
lys melmiks
3 dl melk
3 egg
1 dl sukker
revet skall av ½ sitron

Rørte jordbær:
500 g jordbær
150 g sukker 

Tilbehør:
3 dl kremfløte

Mos cottage cheesen med en gaffel. Finhakk mandlene. Bland sammen alle ingrediensene.

Smør en form, ca. 20 cm i diameter, eller en liten langpanne. Hell i røren.

Stek formen midt i ovnen i 40–50 minutter ved 200°.

Del jordbær i biter og rør bærene med sukker i en kjøkkenmaskin til. Smak til.

Server rørte bær til varm kake og med pisket krem eller is.

Aase Dotterud fra Allers (t.v) og Britt Kåsin fra Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker anbefaler alle å nyte de deilige bærene naturell.
Aase Dotterud fra Allers (t.v) og Britt Kåsin fra Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker anbefaler alle å nyte de deilige bærene naturell. Vis mer


Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer