Sjokolademarengser med jordbær(6–8 porsjoner)Porsjonsmarengser med sjokolade, jordbær og en mild mascarponekrem er luksusdessert med smak av sommer. Marengs kan du bake i god tid på forhånd og oppbevare tørt.
Marengs:4 store eggehviter½ ts eddik2 dl sukker
Garnering:100 g mørk sjokolade
Mascarponekrem:1 ½ dl kremfløte150 g mascarponeost1–2 ss melis1 ts vaniljesukker
Servering:5 dl jordbærmeliskryddergrønt
Sett ovnen på 125°. Pisk eggehvitene stive til skum. Tilsett eddik og pisk videre en stund.
Tilsett sukker og pisk til eggehvitene blir faste og du kan snu bollen opp ned. Klikk ut marengser, ca. 8 stk, på bakepapir på stekeplate med to spiseskjeer.
Stek marengsene i ca. 1 time midt i ovnen. Ta dem ut og avkjøl på rist.
Smelt sjokolade over vannbad og hell det forsiktig over de kalde marengsene. Hit kan du forberede.
Ved servering legges marengser på serveringsfat sammen med jordbær.
Pisk fløten til en myk løs krem og bland med mascarponeost. Smak til med melis og vaniljesukker.
Server kremen ved siden av. Del bærene om de er store. Pynt med sitronmelisse eller mynteblader.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger