Jordbær

Jordbær- lykke

Nå er de norske jordbærene på sitt beste. Prøv en ny dessert eller kake, eller lag en frisk sommerfrokost med de deilige bærene!

Jordbær- lykke
Publisert
Sist oppdatert

Sjokolademarengser med jordbær(6–8 porsjoner)Porsjonsmarengser med sjokolade, jordbær og en mild mascarponekrem er luksusdessert med smak av sommer. Marengs kan du bake i god tid på forhånd og oppbevare tørt.

Marengs:4 store eggehviter½ ts eddik2 dl sukker

Garnering:100 g mørk sjokolade

Mascarponekrem:1 ½ dl kremfløte150 g mascarponeost1–2 ss melis1 ts vaniljesukker

Servering:5 dl jordbærmeliskryddergrønt

Sett ovnen på 125°. Pisk eggehvitene stive til skum. Tilsett eddik og pisk videre en stund. 

Tilsett sukker og pisk til eggehvitene blir faste og du kan snu bollen opp ned. Klikk ut marengser, ca. 8 stk, på bakepapir på steke­plate med to spiseskjeer.

Stek marengsene i ca. 1 time midt i ovnen. Ta dem ut og avkjøl på rist.

Smelt sjokolade over vannbad og hell det forsiktig over de kalde marengsene. Hit kan du forberede.

Ved servering legges marengser på serveringsfat sammen med jordbær.

Pisk fløten til en myk løs krem og bland med mascarponeost. Smak til med melis og vanilje­sukker.

Server kremen ved siden av. Del bærene om de er store. Pynt med sitronmelisse eller mynteblader.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer