Dessert

Jordbær- og pasjonsfrukt bavarois

Jordbær- og pasjonsfrukt bavarois
Publisert
Sist oppdatert
Tekst/foto: Hanne Buxrud

(Til 4 personer)
6 store pasjonsfrukter
80 g sukker
400 g jordbær
1/2 sitron
1,5 dl crème fraîche
7 plater gelatin
2,5 dl kremfløte

Del pasjonsfruktene i to og skrap ut innmaten i en liten kjele. Ha i halvparten av sukkeret og varm forsiktig opp. Når saftene «forløses», press alt gjennom en sikt slik at de svarte frøene blir liggende igjen. Avkjøl. Rens jordbærene og kjør dem til puré. Press gjennom en sikt. Tilsett presset sitronsaft og sett til side. Ta to små boller og plasser fire plater gelatin i en og tre i den andre. Ha i seks spiseskjeer med varmt vann i hver bolle og la dem stå i fem minutter.

Lag et vannbad og plasser etter tur hver bolle i vannbadet, til gelatinen har smeltet. Bland bollen med fire plater gelatin i pasjonfruktsirupen og avkjøl. Bland inn bollen som inneholder tre plater gelatin i jordbærpureen og avkjøl. Pisk fløten til krem. Når pasjonfruktsirupen begynner å tykne, bland inn crème fraîche.

Når begge blandingene nå tykner, bland inn halvparten av kremen i hver. Legg raskt lagvis i glass. Bruk eventuelt en stor bolle, bare pass på å være forsiktig når du legger blandingene lagvis, da de har lett for å blande seg. Sett kjølig, gjerne tildekket til de har «satt» seg.

Jordbær- og pasjonsfrukt bavarois
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer